Έχει δημιουργήσει το δικό του φανατικό κοινό, διαδικτυακό και τηλεοπτικό, το οποίο τον ακολουθεί πιστά ό,τι κι αν κάνει. Ο Άκης Πετρετζίκης είναι ο πιο επιτυχημένος σεφ και επιχειρηματίας της γενιάς του, την ίδια στιγμή που ξεχωρίζει και στη μικρή οθόνη. 

Από τις 2 Φεβρουαρίου, μάλιστα, και κάθε Κυριακή στις 20.00 επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στους τηλεθεατές με τη νέα του εκπομπή «Akis Food Tour». Ο Άκης βγαίνει από την comfort zone της κουζίνας του και παρουσιάζει τις πιο όμορφες αλλά και τις πιο γευστικές γωνιές της Ελλάδας. Έχοντας ως οδηγό την τοπική γαστρονομία και με πυξίδα τα προϊόντα της κάθε περιοχής στήνει τον πάγκο του στα πιο απίθανα μέρη και μαγειρεύει με τα πιο ασυνήθιστα υλικά. 

Σε κάθε του στάση δοκιμάζει θησαυρούς της ελληνικής κουζίνας, γνωρίζει παραγωγούς που διατηρούν παραδοσιακές πρακτικές και κρατούν ζωντανή την ιστορία κάθε περιοχής αλλά και ανθρώπους που αναδεικνύουν τον διατροφικό πλούτο της χώρας μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις και πρωτοποριακά προϊόντα. Μαζεύοντας πολύτιμα μυστικά και τοπικές πρώτες ύλες, εμπνέεται μαγειρικά, πλαισιώνοντας το γαστρονομικό οδοιπορικό κάθε επεισοδίου με πολλή μαγειρική, με συνταγές που φέρουν τη δική του υπογραφή.

Το «Akis Food Tour» εξερευνά τη χώρα από άκρη σε άκρη, με κάθε επεισόδιο της εκπομπής να είναι αφιερωμένο σε μία διαφορετική γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας. Από το Μέτσοβο μέχρι την Μάνη και από τη Λευκάδα μέχρι το Πήλιο, ο σεφ παρουσιάζει μέρη γνωστά και αγαπημένα αλλά και ανεξερεύνητες περιοχές και πολύ ιδιαίτερα προϊόντα.
Βγαίνει για κυνήγι άγριας τρούφας στα δάση της Εύβοιας, ψαρεύει σολομούς στην ορεινή Λακωνία, μαγειρεύει στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.350μ, φτιάχνει ιαπωνικό miso σε ένα χωριό έξω από τη Χαλκίδα, μαγειρεύει ανάμεσα σε αλυκές, στήνει μπάρμπεκιου σε απομακρυσμένες παραλίες, μαθαίνει τα μυστικά για παραδοσιακά ζυμαρικά από τις γυναίκες της Μονεμβασιάς, μαζεύει φρούτα και λαχανικά στις πιο καινοτόμες βιολογικές φάρμες της ελληνικής υπαίθρου.

Η ομορφιά και η πολυχρωμία της Ελλάδας ξετυλίγονται στο «Akis Food Tour», μέσα από μαγευτικές εικόνες, συγκλονιστικά τοπία, γραφικούς οικισμούς, υπέροχους ανθρώπους, ξεχωριστά προϊόντα και φοβερές συνταγές.