Είναι καιρός τώρα που το όνομα της Ελένης Μενεγάκη απασχολεί ιδιαίτερα, λόγω του συμβολαίου της με τον ALPHA και του μεγάλου ερωτηματικού για το αν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους. Τα νέα στελέχη του καναλιού της Κάντζας, μετά την εξαγορά του σταθμού από εταιρεία δικαιωμάτων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν τις συμφωνίες που υπάρχουν με τους τηλεαστέρες, με τα δημοσιεύματα να παίρνουν φωτιά. 

Από τα πιο hot πρόσωπα είναι και η ξανθιά παρουσιάστρια, της οποίας το συμβόλαιο είναι ίσως το μεγαλύτερο σε αξία που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην τηλεοπτική αγορά.

Όμως το μεγαλύτερο brand name της ελληνικής τηλεόρασης αποφασίζει όμως να βάλει τέλος στη συνεργασία της με το κανάλι. Εκείνο που κάνει αίσθηση στο ηχηρό τηλεοπτικό διαζύγιο είναι ότι η δημοφιλής παρουσιάστρια πήρε την απόφασή της, χωρίς καν να μπει σε καμία διαπραγμάτευση με τη διοίκηση του σταθμού.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η Ελένη Μενεγάκη σχεδιάζει ένα ταξίδι στις ΗΠΑ με τον Ματέο Παντζόπουλο μετά το τέλος της συνεργασίας της με τον ALPHA αφού επιθυμεί να κάνει ένα διάλειμμα από τις τηλεοπτικές της υποχρεώσεις. 

Να σημειωθεί ότι, εδώ και καιρό, πληροφορίες την θέλουν να έχει δεχτεί πρόταση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το νέο MEGA. Ακόμη το συμβόλαιο της Ωραίας Ελένης με τον ALPHA ισχύει μέχρι το τέλος της σεζόν, οπότε όλα θα πάρουν το δρόμο τους μετά.