Οι αδερφές Σταμίρη δεν σταματούν να απασχολούν το Διαφάνι, με τη μοίρα να τους παίζει περίεργα παιχνίδια. Το βράδυ της Τετάρτης, στις 22.45, στις «Άγριες Μέλισσες», στον ANT1, η Ελένη κάνει πράξη την υπόσχεση της, να βοηθήσει την Δρόσω, να φύγει από το χωριό και η Δρόσω νιώθει για πρώτη φορά αισιόδοξη για το μέλλον. 

Την ίδια ώρα ο Νικηφόρος ανακαλύπτει πως η Ασημίνα του έκρυψε το δεύτερο απορριπτικό γράμμα από ακόμα έναν εκδοτικό οίκο και συγκρούεται μαζί της. Παράλληλα η Σμαρώ πείθει την Μυρσίνη, πως είδε σε όραμα τον Σέργιο, κι εκείνος της υπέδειξε πως οι αποδείξεις για το φόνο του κρύβονται στα χωράφια της Ελένης. 

Η Μυρσίνη με τη βοήθεια του Κωνσταντή, σκάβει στο σημείο που της υποδεικνύει η Σμαρώ και βρίσκουν θαμμένα ενοχοποιητικά στοιχεία.  Η Μυρσίνη είναι πλέον σίγουρη για την ενοχή της Ελένης. Αναγκάζει τον ενωμοτάρχη να καλέσει την Ελένη στο τμήμα για ανάκριση και να την προφυλακίσει μέχρι να εξιχνιαστεί η παράξενη υπόθεση. Θα μπορέσει η Ελένη ν’ αποδείξει τα ψέματα της Σμαρώς ή η αλήθεια θα βγει στο φως;