Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να κάνει τη δημόσια τηλεόραση πιο ανταγωνιστική και μετρήσιμη δύναμη στον μικρόκοσμο της TV. 

Αν και για περισσότερα από δέκα χρόνια η δημόσια τηλεόραση ήταν απούσα από τη μυθοπλασία, με μόνη εξαίρεση το «Ζωή εν τάφω», τα στελέχη θα βγάλουν στον αέρα ένα νέο σίριαλ που φέρει τον προσωρινό τίτλο «Τα καλύτερα μας χρόνια» και βασίζεται σε ένα format που μεταδίδεται με πολύ μεγάλη επιτυχία, εδώ και αρκετά χρόνια, στην Ισπανική τηλεόραση. 

Πρόκειται για μια πρωτότυπη νοσταλγική ιστορία που παρακολουθεί την εξέλιξη μιας πενταμελούς ελληνικής οικογένειας πιάνοντας το νήμα από την άφιξη της πρώτης τηλεόρασης στο σπίτι, δηλαδή το 1968, και παρακολουθώντας τα μέλη της να μεγαλώνουν, να εξελίσσονται και να ωριμάζουν μέσα στο χρόνο. Η πρωτοτυπία μάλιστα έγκειται στο γεγονός ότι ο αφηγητής της σειράς είναι ο μικρότερος γιος της οικογένειας, μόλις οκτώ ετών στο ξεκίνημα της σειράς, ενώ η ΕΡΤ θα αξιοποιήσει βέβαια και το ανεκτίμητο αρχείο της για να αναδείξει το πως η είσοδος της τηλεόρασης στα ελληνικά σπίτια, επέδρασε στις ζωές όλων μας.

Ο γνωστός σεναριογράφος Νίκος Απειρανθίτης και η Κατερίνα Μπέη, που υπέγραψε προσφάτως την τεράστια κινηματογραφική επιτυχία «Ευτυχία», ο σκηνοθέτης Κώστας Καπάκας θα αποτελούν τους συντελεστές της σειράς. 

Άμεσα θα αρχίσει η προετοιμασία για την αναπαράσταση της εποχής και των εξωτερικών και εσωτερικών γυρισμάτων, ενώ έκπληξη θα αποτελέσουν οι πρωταγωνιστές. Να σημειωθεί ότι το κόστος κάθε επεισοδίου θα είναι 52.000 ευρώ, δηλαδή πολύ χαμηλότερο από την τελευταία σειρά της ΕΡΤ, «Η ζωή εν τάφω» που κόστισε 71.000 το επεισόδιο). Η πρεμιέρα θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ η σειρά θα προβάλλεται δύο φορές κάθε εβδομάδα.