Κατερίνα Λένη, Μάρλεν Γρυντάκη, Ηλιάνα Βλάχου και Θεοχάρης Βιγλάκης μπήκαν στην κουζίνα του «MasterChef», το βράδυ της Τρίτης, για να καταφέρουν να κερδίσουν την παραμονή τους στο ριάλιτι. Οι υποψήφιοι για αποχώρηση κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα απαιτητικό πιάτο, με τον εξώστη να χωρίζεται σε «στρατόπεδα» για να εμψυχώνει τον καθένα από τους τέσσερις. 

Οι τρεις κριτές, αφού δοκίμασαν τα πιάτα, αξιολόγησαν τις προσπάθειες των παικτών και αποφάσισαν πως από τον διαγωνισμό πρέπει να αποχωρήσει ο Θεοχάρης Βιγλάκης. Έτσι, πρώτη επέστρεψε στο σπίτι η Κατερίνα, δεύτερη η Μάρλεν και τρίτη η Ηλιάνα. 

Με την επιστροφή της τελευταίας, βέβαια, ξεκίνησαν και οι εντάσεις καθώς πολλοί περίμεναν τον Θεοχάρη. Η Μαριάννα βλέποντας την Ηλιάνα άρχισε να κλαίει και αποχώρησε από το σαλόνι. Η τελευταία τότε αντέδρασε, φωνάζοντάς της: «Δεν πειράζει κορίτσι μου, κλάψε λιγάκι, να μου τρίψεις την κρέμα στη μούρη».

Η Ηλιάνα λίγο αργότερα εξήγησε ότι άκουσε την Μαριάνα, μία ημέρα πριν, να λέει ότι θέλει να της τρίψει στη μούρη την κρέμα και ότι θέλει να αποχωρήσει. «Εννοείται πως υπήρχαν άτομα που δεν χάρηκαν καθόλου που γύρισα στο σπίτι», πρόσθεσε η Ηλιάνα.  

«Θεωρώ ότι όταν έχεις συναισθήματα και τα δείχνεις δεν είναι κάτι κακό, ήθελα να γυρίσει ο Χάρης και έβαλα τα κλάματα. Αν η Ηλιάνα έχει τη μύγα, μυγιάζεται μόνη της. Δεν έχω πρόβλημα που γύρισε, αν και είναι πολύ πιο κάτω μαγειρικά από τον Χάρη», είπε με τη σειρά της η Μαριάννα.