Τα προγράμματά τους διαμορφώνουν ειδικά τα κανάλια, προκειμένου να ενημερώσουν τους τηλεθεατές για κάθε εξέλιξη αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού. Έκτακτες εκπομπές πρωταγωνιστούν, ενώ οι δημοσιογραφικές ομάδες των σταθμών είναι στις επάλξεις. 

Έτσι, ο ΑΝΤ1, από το πρωί της Δευτέρας, στη θέση του ψυχαγωγικού «Πρωινού», βάζει την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τον Παναγιώτη Στάθη σε ρόλο οικοδεσπότη. 

Το MEGA, για όλη την εβδομάδα, θα βγάζει στον αέρα πιο νωρίς το «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, καθώς θα ξεκινά στις 16.40. Επίσης, από την Δευτέρα 16 Μαρτίου, εντάσσονται έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές για το θέμα του κορονοϊού, με τον Νίκο Ευαγγελάτο να αναλαμβάνει τα ηνία της παρουσίασης το βράδυ της Δευτέρας και της Τρίτης στις 23.00, τη Ράνια Τζίμα την Πέμπτη και την Δώρα Αναγνωστοπούλου την Παρασκευή 20 Μαρτίου. 

Στον ίδιο άξονα, ο ALPHA αποφάσισε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων να διαρκεί δύο ώρες, από τις 19.00 έως τις 21.00, ενώ το δελτίο του OPEN με τη Νίκη Λυμπεράκη θα ξεκινά στις 19.30 και θα ολοκληρώνεται στις 21.00. Η δημοσιογράφος θα κάνει και έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές, ενώ στο κανάλι θα υπάρχουν ειδικά ενημερωτικά δελτία ειδήσεων, υπό τον τίτλο: «Μένουμε σπίτι- Ό,τι συμβαίνει». Όσον αφορά στην πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 07.00» θα διαρκεί πλέον μέχρι τις 11.00, αφού η ψυχαγωγική εκπομπή «Ευτυχείτε» δεν θα προβάλλεται για μία εβδομάδα. 

Όσον αφορά στο ΣΚΑΪ, μετά την αναβολή της πρεμιέρας του «Big Brother» και τη διακοπή των ψυχαγωγικών εκπομπών «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», «Καλό Μεσημεράκι» και «Μαζί σου το Σαββατοκύριακο», θα  παίζεται από τις 12.00 έως τις 14.00 ενημερωτική εκπομπή με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Νίκο Υποφάντη

Η ΕΡΤ1, τέλος, προβάλλει καθημερινά στις 16.00, ενημερωτική εκπομπή με παρουσιάστρια την Σταυρούλα Χριστοφιλέα.