Τη μετάδοση των Λειτουργιών και των Ακολουθιών τις προσεχείς εβδομάδες, σε απευθείας σύνδεση από τη Μητρόπολη Αθηνών, ανακοίνωσε η ΕΡΤ. Με την πανδημία του κορονοϊού να βρίσκεται σε εξέλιξη και μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει προσωρινά την τέλεση κάθε είδους Λειτουργιών, το κρατικό κανάλι γνωστοποίησε τα παρακάτω.  

«Η ΕΡΤ κατόπιν συνεννόησης με την Αρχιεπισκοπή και εφαρμόζοντας τη νέα απόφαση της κυβέρνησης (ΚΥΑ 2867/Υ1), η οποία ρητά αναφέρει ότι επιτρέπεται η τέλεση Λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό της τηλεοπτικής και της ραδιοφωνικής της μετάδοσης με την παρουσία του απολύτως αναγκαίου προσωπικού του Μέσου, ενημερώνει το κοινό ότι θα συνεχίσει και τις προσεχείς εβδομάδες να μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση από τη Μητρόπολη Αθηνών τις Θείες Λειτουργίες που θα διεξάγονται αποκλειστικά προς το σκοπό της μετάδοσής τους, χωρίς την παρουσία πολιτών.

Στο πρόγραμμα της ΕΡΤ2, ήδη έχει προγραμματιστεί η μετάδοση των Χαιρετισμών της Παρασκευής και της Θείας Λειτουργίας της προσεχούς Κυριακής, με ταυτόχρονη ραδιοφωνική μετάδοσή τους και από το Πρώτο Πρόγραμμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΡΤ.