Απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας επί σειρά ετών και μετέπειτα της Εφημερίδας των Συντακτών, διαπιστευμένη στα ρεπορτάζ των υπουργείων Περιβάλλοντος, Χωροταξίας, Υποδομών, Συγκοινωνιών, Ενέργειας και Δημοσίων Έργων, υπηρέτησε για δεκαετίες τη δημοσιογραφία.

«Σύμφωνη με τις αρχές της, με ακέραιη συμπεριφορά, με το θάρρος και την πληρότητα της γραφής της προσέφερε άοκνα στην ενημέρωση των πολιτών» σημειώνει για τη Χαρά Τζαναβάρα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για την απώλεια της δημοσιογράφου.

Η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής: «Η Χαρά Τζαναβάρα, άριστη επαγγελματίας τίμησε τη δημοσιογραφία με το ήθος και τη συνέπειά της.

Ακούραστη και αμερόληπτη προσέγγισε με σεβασμό και ευθύνη τα θέματα των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Δημοσίων Έργων, Μεταφορών με τα οποία ασχολήθηκε με αξιοζήλευτη αφοσίωση μέσα από τις σελίδες του "Ριζοσπάστη" και της "Ελευθεροτυπίας" παλαιότερα, καθώς και της "Εφημερίδας των Συντακτών" προσφάτως.

Σύμφωνη με τις αρχές της, με ακέραιη συμπεριφορά, με το θάρρος και την πληρότητα της γραφής της προσέφερε άοκνα στην ενημέρωση των πολιτών, διότι, όπως υποστήριζε "όταν κάνεις κριτική είσαι η φωνή της κοινωνίας".

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατό της εξέφρασε και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η δήλωση του υφυπουργού έχει ως εξής: «Η Χαρά Τζαναβάρα υπήρξε ένας ταλαντούχος άνθρωπος και μία αταλάντευτη δημοσιογράφος. Συνδύαζε την εμπειρία με τη μαχητικότητα και την επιστημονική γνώση με την εργατικότητα. Τα άρθρα και τα ρεπορτάζ της θα αποτελούν πάντα μία πηγή έγκυρων πληροφοριών για κάθε πτυχή του τομέα των υποδομών και των μεταφορών στην Ελλάδα. Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για την απώλειά της και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Ο εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε: «Η απώλεια της Χαράς Τζαναβάρα μας γεμίζει με θλίψη. Η δημοσιογράφος της “Ελευθεροτυπίας” παλιότερα και της “Εφημερίδας των Συντακτών” τα τελευταία χρόνια, άφησε με τη δουλειά της το δικό της ξεχωριστό στίγμα στους τομείς του περιβάλλοντος, της χωροταξίας και της ενέργειας με τους οποίους ασχολήθηκε με αξιοζήλευτη αφοσίωση. Σοβαρή, αμερόληπτη και πάντα με κοινωνική ματιά στα πράγματα, η Χαρά Τζαναβάρα εργάστηκε με πλήρη σεβασμό στη δημοσιογραφική δεοντολογία και ανεξαρτησία. Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους συναδέλφους της».