Νέες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα του ALPHA φέρνει η πανδημία του κορονοϊού, με τη βασικότερη να αφορά στην απευθείας μετάδοση των Ιερών Ακολουθιών. 

Η διοίκηση του καναλιού με επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: «Η πανδημία του κορονοϊού έχει επιφέρει στην χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως σημαντικές και πρωτόγνωρες αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Όλοι καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με γνώμονα την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας των ευάλωτων ομάδων. 

Ο ALPHA με σεβασμό στο θρησκευτικό συναίσθημα των τηλεθεατών κι εναρμονιζόμενος με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων κρατικών φορέων σχετικά με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας, έχει προγραμματίσει την απευθείας μετάδοση Ιερών Ακολουθιών, οι οποίες  θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς». 
 
Η πρώτη μετάδοση θα πραγματοποιηθεί από τις 07.00 έως τις 08.00 το πρωί της Τετάρτης 25ης Μαρτίου, ανήμερα της διπλής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. 

Οι υπόλοιπες Ιερές Ακολουθίες που θα μεταδοθούν από τον ALPHA σε  απευθείας μετάδοση από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, όπου θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών, είναι:

Την Παρασκευή 03 Απριλίου, 17.40-18.52,  Η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Υπεραγία Θεοτόκο

Τη Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου,  17.15-18.52,  Η Ακολουθία των Παθών- Η Σταύρωση και τα  12 Ευαγγέλια

Τη Μ. Παρασκευή 17 Απριλίου, 20.00-22.00,  Τα εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου
    
Το Μ. Σάββατο, 18 Απριλίου, 23.00-00.30, Η ακολουθία της  Αναστάσεως