Το OPEN, τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, «μεταφέρει» τους τηλεθεατές στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για να βιώσουν το κλίμα κατάνυξης των Ακολουθιών στο Μεγάλο Μοναστήρι της Ορθοδοξίας.

Αρχής γενομένης από την πρώτη ημέρα της Μ. Εβδομάδας, την Κυριακή των Βαΐων, στις 09.30, σε απευθείας σύνδεση με τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, θα παρακολουθήσετε την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Θα ακολουθήσουν οι μεταδόσεις τόσο της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης το πρωί της Μ. Παρασκευής, όσο και η Ακολουθία της λεγόμενης «Πρώτης Ανάστασης», το πρωί του Μ. Σαββάτου, που προαναγγέλλει το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.

 Επίσης, για την Ακολουθία των Παθών της Μ. Πέμπτης και του Επιτάφιου Θρήνου την Μ. Παρασκευή το OPEN θα συνδεθεί με τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Γλυφάδας, ενώ το βράδυ του Μ. Σαββάτου για την Ακολουθία της Ανάστασης, θα συνδεθεί με τη Μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.