Πιστός στο ραντεβού του με τις θρησκευτικές σειρές παραμένει ο ΑΝΤ1, που εδώ και χρόνια μεταφέρει το κλίμα κατάνυξης στη μικρή οθόνη. Φέτος, από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και το Μεγάλο Σάββατο, στις 20.45, το κανάλι θα προβάλλει το διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη σειρά του είδους της από το τηλεοπτικό κοινό.

Η πιo μεγαλoπρεπής θρησκευτική παραγωγή στηv ιστoρία της τηλεόρασης, με τους Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Ερνεστ Μποργκνάιν, είναι ένα oγκώδες και oλoκληρωμέvo έργο, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα από τov κoρυφαίo δημιoυργό Φράνκο Τζεφιρέλι. Ο Iταλός σκηνoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική πρoσήλωση τα Πάθη τoυ Κυρίoυ, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό.

Στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 προστίθεται και η «Βίβλος», που θα ακολουθεί, στις 23.00, από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και τη Μεγάλη Παρασκευή. Η μίνι σειρά βασίζεται στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου και καλύπτει όλα όσα έχουν συμβεί από τη Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη, σε μία μεγάλη και ολοκληρωμένη αφήγηση. Φυσικά, περιλαμβάνει τις «προφανείς» ιστορίες, όπως η Κιβωτός του Νώε, η Έξοδος, η Γέννηση, ο Θάνατος και η Ανάσταση του Ιησού. Οι ιστορίες των πρώτων πέντε ωρών της σειράς προέρχονται από την Παλαιά Διαθήκη, ενώ των υπόλοιπων πέντε από την Καινή. 

Όσον αφορά στον ALPHA, τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 22:00, θα προβάλλει τη δραματική ιστορική σειρά «Οι Δέκα Εντολές», σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ντόρνχελμ και σενάριο Ρον Χάντσινσον. Με γυρίσματα στην Αίγυπτο και τη Χερσόνησο του Σινά, η σειρά προτάθηκε για τρία βραβεία EMMY, ενώ απέσπασε θερμές κριτικές για τα εντυπωσιακά εφέ και τις ερμηνείες. Όταν ένας μάντης προφητεύσει την έλευση ενός νέου βασιλιά, ο Φαραώ της Αιγύπτου δίνει εντολή να εξαφανιστούν όλα τα νεογέννητα αγόρια της χώρας, για να σώσει το θρόνο του. Ο Μωυσής, γεννημένος από μια οικογένεια σκλάβων, καταφέρνει να διαφύγει τον όλεθρο μέσα σε ένα καλάθι που θα το περιμαζέψουν από το ποτάμι οι υπηρέτριες του παλατιού. Χωρίς ανάμνηση της πραγματικής του οικογένειας, μεγαλώνει ως πρίγκιπας, μέχρι που έρχεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του: να βοηθήσει με κάθε κόστος τον λαό του να μεταβεί στη «Γη της Επαγγελίας»…    

Το MEGA στο κλίμα των ημερών

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη, στις 21.00, το κανάλι θα μεταδώσει την πιο πιστή τηλεοπτική μεταφορά του αριστουργήματος του Βίκτωρος Ουγκώ, «Οι Άθλιοι», παραγωγής BBC. O δύο φορές υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Ντόμινικ Γουέστ πρωταγωνιστεί στον κεντρικό ρόλο του Γιάννη Αγιάννη, ενώ η σειρά πλαισιώνεται από τους υπόλοιπους κεντρικούς χαρακτήρες του έργου, μεταξύ των οποίων ο «διώκτης» του Γιάννη Αγιάννη, ο επιθεωρητής Ιαβέρης και η Φαντίνα, που στην ηλικία των 16 ερωτεύεται τον διωγμένο από την οικογένειά του πρώην αριστοκράτη Μάριο Πομερσί. 

Η πλοκή σάς μεταφέρει στη Γαλλία του 19oυ αιώνα, όπου ο Γιάννης Αγιάννης, ένας άνδρας που έχει διαπράξει σειρά κλοπών προκειμένου να επιβιώσει, αφήνεται ελεύθερος ύστερα από 19 χρόνια και προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία. Προκειμένου να αφήσει πίσω του το στίγμα του πρώην κατάδικου και έχοντας βάλει στόχο την κοινωνική αναγνώριση, οδηγείται σε πράξεις που προκαλούν πολλαπλές συνέπειες τόσο στον ίδιο όσο και στα αγαπημένα του πρόσωπα. Οι ιστορίες τους συγκρούονται και καθώς η επαναστατική βία κυριαρχεί στους δρόμους του Παρισιού, ο Γιάννης Αγιάννης αρχίζει ένα επικό ταξίδι προς την αποδοχή, τη λύτρωση και την αγάπη.

Ακόμη, πάλι μέσα από τη συχνότητα του MEGA, τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 23.10, θα παίζεται η σειρά «Η γη της Ελπίδας». Πρόκειται για μια μίνι σειρά δυο επεισοδίων με την υπογραφή του National Geographic, που ζωντανεύει τις μνήμες των πρώτων Ευχαριστιών. Η ιστορία εστιάζει στο ταξίδι για την ίδρυση της Αμερικής, εξιστορώντας τις δοκιμασίες και την ταλαιπωρία 102 ανθρώπων (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) που επιβιβάστηκαν στο «Mayflower» με προορισμό… το άγνωστο. Καταγράφει την αληθινή ιστορία των πρώτων αποίκων της Αμερικής καθώς και την πρώτη Ημέρα των Ευχαριστιών, το 1621. Κάποιοι από τους λεγόμενους «Saints» ήταν θρησκευτικοί «μετανάστες» και επιβιβάστηκαν στο «Mayflower» αναζητώντας τη θρησκευτική τους ελευθερία καθώς και μια ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους κοινωνικά όρια και αξίες.