Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μετρήσεις της Nielsen, το Σαββατοκύριακο, καθώς η ενημέρωση πρωταγωνιστεί και καταγράφονται υψηλά ποσοστά σε κάποιες από τις εκπομπές. 

Χαρακτηριστικά, το πρωί του Σαββάτου 11 Απριλίου, η πρωινή εκπομπή του OPEN «Τώρα ό,τι συμβαίνει» έκανε 19,8% στο σύνολο ενώ την 12η Απριλίου 15,4%. 

Πολύ καλά ήταν, και τις δύο ημέρες, τα ποσοστά του Γιώργου Αυτιά και της εκπομπής του ΣΚΑΪ, «Καλημέρα», που έκανε στο σύνολο 23,9% και 16,9%, Σάββατο και Κυριακή, αντίστοιχα. 

Από τους μεγάλους νικητές του Σαββατοκύριακου και το «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», όπου συγκέντρωσε το Σάββατο στο σύνολο 32,3% και στο δυναμικό 29,1% και, την Κυριακή, 27,3% και 28,1%. 

Δελτία στην κορυφή

Το βράδυ του Σαββάτου, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ έκανε 22,7% στο σύνολο, ενώ οι ειδήσεις του ALPHA 21,5%. Την Κυριακή, ο ΣΚΑΪ έκανε 19,9% στο σύνολο και ο ALPHA 20,9%, κερδίζοντας τη μάχη της τηλεθέασης. 

Οι μονομάχοι της ψυχαγωγίας

Το Σαββατοκύριακο ελάχιστες είναι οι ψυχαγωγικές εκπομπές που βγαίνουν στον αέρα. Έκπληξη ήταν οι μετρήσεις του «Happy Traveller» με τον Ευτύχη Μπλέτσα του ΣΚΑΪ, το Σάββατο, που έκανε 20,3% στο σύνολο, αλλά και ο Άκης Πετρετζίκης με το «Akis Food Tour» την Κυριακή σημειώνοντας 14% στο δυναμικό κοινό.