Το επεισόδιο της Τετάρτης ήταν, χωρίς αμφιβολία, το πιο εκρηκτικό και ανατρεπτικό στην ιστορία  του «MasterChef». Γιώργος και Μαρλέν κατάφεραν  να ξαναμπούν στο σπίτι, κερδίζοντας πίσω την ποδιά τους. Η μεγάλη ανατροπή, όμως, έγινε όταν οι τρεις κριτές έδωσαν μία ακόμη ευκαιρία στον Ηλία Κιαζόλι (που έχασε στη δοκιμασία με τον Γιώργο και ήταν έτοιμος να αποχωρήσει ξανά).

Συγκεκριμένα, του είπαν ότι μπορούσε να διαλέξει άτομο από τον εξώστη για να μονομαχήσει για τελευταία φορά μαζί του. Αν τον κέρδιζε, θα έπαιρνε την θέση του στο παιχνίδι. O Ηλίας, προβληματισμένος, αποφάσισε να μην επιλέξει αυτός, αλλά να αφήσει στους συμπαίκτες του το περιθώριο να επιλέξουν ποιος θα μαγειρέψει μαζί του. 

Ο Δημήτρης αυτοπροτάθηκε, ξαφνιάζοντας τους πάντες. «Πάω εγώ κάτω, να δούμε ποιος θα βγάλει πιάτο», είπε ο Δημήτρης. Η Κατερίνα Λένη, όπως ήταν αναμενόμενο, ξέσπασε κατά του Ηλία (λεπτό 07.40) καθώς δεν διάλεξε εκείνη, όπως κατά τα λεγόμενά της ήθελε. 

«Εγώ ήθελα να με δείξει! Ήθελα να με δείξει, όμως, να μου πει πως θέλει να μονομαχήσει με μένα! Θα του έλεγα, και εγώ! Δεν το είπε για άλλη μια φορά. Πάλι λίγος. Όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί σκέφτεται: “τώρα εάν πω εγώ πως θέλω να κατέβει η Κατερίνα κάτω, πως θα φανεί;”», είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα προσθέτοντας: «Πες βρε μ@@@@α μια φορά στη ζωή σου: “θέλω να κατέβεις εσύ και θέλω να μονομαχήσω μαζί σου”…. Όλο αυτό το παρεάκι των μαγείρων δεν τα λέει ποτέ μπροστά και τα λέει πάντα από πίσω. Εγώ λέω, λοιπόν, για τον Ηλία να βγάλει τα παντελόνια και να βάλει μια φουστίτσα να φορέσει. Πιο καλά θα του ταιριάζει και να ‘ναι ροζ».