Το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς έχουν ξεκινήσει ήδη τα στελέχη του ALPHA, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο και να οργανώσουν με στρατηγικά βήματα το πρόγραμμά τους. 

Η πρόσφατη ανακοίνωση της απόκτησης των δικαιωμάτων του ριάλιτι «Bachelor» αποδεικνύει ότι τα στελέχη του καναλιού θέλουν να ανοίξουν νέους δρόμους, να διεκδικήσουν μεγαλύτερο κομμάτι τηλεθεατών στην prime time. «Πιστεύεις στην αληθινή αγάπη; Νιώθεις έτοιμη να ερωτευτείς; Το σόου φαινόμενο που κατέκτησε 31 χώρες, έρχεται στην Ελλάδα. Ένας τυχερός άντρας περιμένει όσες τολμήσουν να τον διεκδικήσουν και να ζήσουν μαζί του την απόλυτη ρομαντική εμπειρία! Μέσα από μια σειρά συναντήσεων και δοκιμασιών θα προσπαθήσουν να κερδίσουν  την προσοχή του, να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και να τον γοητεύσουν με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους. Στο τέλος, μόνο μία θα καταφέρει να κατακτήσει την καρδιά του, να δεχτεί πρόταση γάμου και να γίνει η μελλοντική σύντροφος της ζωής του», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Εκτός του εν λόγω ριάλιτι, στο πρόγραμμα του καναλιού θα ξεχωρίσουν και του χρόνου τα πρόσωπα-σταθερές αξίες. Έτσι, η Σταματίνα Τσιμτσιλή με το «Happy Day», ο Χρήστος Φερεντίνος με το «Deal», η Ναταλία Γερμανού με το «Καλύτερα δεν γίνεται!», ο Νίκος Μάνεσης με το «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» θα παραμείνουν στη θέση τους. 

Στο δυναμικό του ALPHA θα παραμείνει και η Ελεονώρα Μελέτη, με διπλό πιθανότατα ρόλο. Η παρουσιάστρια συζητά για ένα νέο φορμάτ που θα αναλάβει, το οποίο μπορεί να είναι στην πρωινή ή μεσημεριανή ζώνη, ενώ φαίνεται ότι θα συνεχίσει και τη late night εκπομπή της «Μεσάνυχτα». 

Να σημειωθεί ότι, ακόμη, δεν έχει διευκρινιστεί τι θα καλύψει το κενό της Ελένης Μενεγάκη, τα μεσημέρια. Η Ωραία Ελένης της TV είναι γνωστό ότι θα αποχωρήσει από το κανάλι. 

Το μέλλον της Αγγελικής Νικολούλη 

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το τι θα συμβεί με την Αγγελική Νικολούλη. Το συμβόλαιο της οικοδέσποινας «Φως στο τούνελ» παύει να είναι σε ισχύ το ερχόμενο καλοκαίρι, οπότε και θα πρέπει οι δύο πλευρές να συζητήσουν το τι μέλλει γενέσθαι. Να σημειωθεί ότι και πέρσι, η παρουσιάστρια καθυστέρησε να ανανεώσει τη συνεργασίας της με το κανάλι, συνεπώς είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις. 

Σειρές που συνεχίζουν 

Τις δικές τους αποφάσεις έχουν πάρει τα στελέχη του ALPHA, αναφορικά με το μέλλον του σίριαλ «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Οι ιθύνοντες επιθυμούν να συνεχιστεί και για 8η χρονιά, καθώς φέτος είναι μία από τις καλύτερες σε επίπεδο τηλεθέασης παρά τον έντονο ανταγωνισμό. 

Το ίδιο θα συμβεί και με το «Έλα στη θέση μου», που επίσης έχει δείξει τη δυναμική του τα τελευταία χρόνια και, μάλιστα, σε μία ζώνη ανταγωνιστική, όπου τα δελτία ειδήσεων κυριαρχούν.