Το επεισόδιο της Τρίτης του «MasterChef» ήταν από τα καλύτερα της φετινής σεζόν. Η Κατερίνα Λένη, η πιο εκρηκτική παίκτρια του ριάλιτι μαγειρικής, αποχώρησε ξεσπώντας σε κλάματα και αφήνοντας ένα γράμμα γεμάτο αιχμές για τους συμπαίκτες της. 

Έπειτα από μαγειρική δοκιμασία αντιγραφής πιάτου, η Κατερίνα είχε την πιο αδύναμη προσπάθεια απέναντι στις Μαριάννα Πουλμεντή και Ντέμη Γεωργίου. «Τελείωσε το δικό μου ταξίδι στο MasterChef. Στεναχωρημένη είμαι πολύ. Όταν έκανα αυτό το τατουάζ, που λέει “Μολών λαβέ” είχα χάσει πάρα πολλά πράγματα. Αυτό που δεν θέλω για κανέναν λόγο να χάσω είναι την ψυχή μου. Καλό το MasterChef, καλό το έπαθλο, καλά τα λεφτά, η δημοσιότητα, όλα είναι καλά, αλλά πάνω απ’ όλα θέλω να κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου. 

Να αισθάνομαι πως δεν έχω αδικήσει κάποιον, πως δεν έχω πατήσει επί πτωμάτων για να ανέβω. Την ψυχή δεν θέλω να μου την πάρει κανείς και δεν θέλω να την ξεπουλήσω για τίποτα στον κόσμο. Ναι, αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου. Πολλές φορές ήρθα σε αντιπαράθεση με πολλά παιδιά μέσα στο σπίτι, τα οποία για μένα είναι ανήθικα, είναι ανέντιμα, δεν παίζουν καθαρά, εμένα αυτό δεν μου ταιριάζει. Αυτή είναι η Κατερίνα», είπε η διαγωνιζόμενη στους κριτές εξαιρετικά συγκινημένη. Εντύπωση, μάλιστα, προκάλεσε το ότι ο Σωτήρης Κοντιζάς είπε ότι περίμενε την Κατερίνα στην πεντάδα. 

Οι πανηγυρισμοί της Ντέμης και της Μαριάννας

Οι δύο συνυποψήφιες της Κατερίνας, κερδίζοντας την παραμονή τους στο ριάλιτι, δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους που «έδιωξαν» την παίκτρια. «Νομίζω ότι ένα από τα όνειρά μου γίνονται πραγματικότητα. Καταφέραμε να στείλουμε την Κατερίνα στα κομμωτήρια», ακούστηκε να λέει η Ντέμη. 

Το γράμμα της Κατερίνας και οι πανηγυρισμοί των συμπαικτών της 

H επιστροφή των Ντέμης και Μαριάννας έκανε τους περισσότερους να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς. «Μας φαίνεται απίστευτο ότι συνέβη αυτό, το ότι έφυγε η Κατερίνα. Είναι σαν την κατσαρίδα. Η κατσαρίδα επιβιώνει σε όλες τις συνθήκες», είπε η Μάρλεν.

Όταν ο Γιώργος διάβασε το γράμμα της Κατερίνας, η Μάρλεν συνέχισε: «Ο Εμπειρίκος είναι πιο κατανοητός». «Σχετικά με το γράμμα που έλεγε για την μπέσα, δεν κατάλαβα γι’ αυτό και είπα στο τέλος ότι πιο κατανοητός είναι ο Εμπειρίκος απ’ ότι το γράμμα της Κατερίνας», είπε ξανά η Μάρλεν.

Να σημειωθεί ότι η Κατερίνα «έσφαζε» τους συμπαίκτες της με το γράμμα, αναφερόμενη σε λέξεις όπως μπέσα και ειλικρίνεια.