Ένα ακόμη ανατρεπτικό επεισόδιο έρχεται, απόψε, στις 21.00, στο «MasterChef». Μετά την αποχώρηση της Ντέμης Γεωργίου, η ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου μένει με 2 μόνο παίκτες, τον Σταυρή και τον Δημήτρη, η ομάδα του Πάνου Ιωαννίδη με 4, τους Γιώργο, Μαρία, Σταύρο και Μαριάννα, και η ομάδα του Σωτήρη Κοντιζά με 3: τους Τζον, Μάρλεν και Διονύση. 

Είναι η στιγμή, μάλιστα, που ξεκινά η μάχη του «Silver Award».  Κάθε ημέρα και ένας σεφ, κάθε μέρα θα διακρίνονται 2 διαγωνιζόμενοι από την ομάδα του, κάθε μέρα και ένας από αυτούς θα βρίσκεται πιο κοντά στη διεκδίκηση του επάθλου των 10.000 ευρώ

Με τους επίτιμους καλεσμένους σεφ, Δήμο Μπαλόπουλο, Χάρη Αντωνόπουλο και Νίκο Θωμά, να επιλέγουν τα υλικά για κάθε μαγειρική δοκιμασία, τα πράγματα σίγουρα δεν θα είναι τόσο εύκολα, όσο η φαινομενική απλότητα της φετινής «Silver Week»! Το «MasterChef » θα αποδείξει ότι έχει πολύ υψηλές μαγειρικές απαιτήσεις και μόνο αν επιδείξουν δημιουργικότητα και συγκέντρωση, θα μπορέσουν να διακριθούν οι επίδοξοι σεφ.  

Στη μαγειρική αρένα, κάθε Μέντορας θα μαγειρέψει με τα μέλη της ομάδας του, δίνοντας την ευκαιρία σε δύο μόνο από εκείνους, να προκριθούν και να ακολουθήσουν τα βήματά του. Ο καλύτερος εκ των δύο περνάει κατευθείαν στον ημιτελικό.

Οι διαγωνισμοί της εβδομάδας ξεκινάνε με την ομάδα του Πάνου Ιωαννίδη και τους Γιώργο, Μαρία, Σταύρο και Μαριάννα. Για το πρώτο διαγωνιστικό μέρος, οι τέσσερις της ομάδας Ιωαννίδη καλούνται να δημιουργήσουν ένα πιάτο με τα υλικά, που έχει επιλέξει ο Δήμος Μπαλόπουλος.