Ο ταυτόχρονος εγκλεισμός στο σπίτι πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ύστερα από σύσταση των κυβερνήσεων είχε οδηγήσει το Netflix και πολλές ακόμα διαδικτυακές πλατφόρμες, να μειώσουν την ποιότητα του streaming σε Ευρώπη, Ινδία και Αυστραλία για να αντέξει το δίκτυο στην αυξημένη χρήση.

Μετά την πρώτη και τη δεύτερη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων, με τους εργαζόμενους να επιστρέφουν στα γραφεία τους και να μειώνεται η χρήση από τα οικιακά δίκτυα, σταδιακά το Netflix προχωρά στην αποκατάσταση της ποιότητας του streaming σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Ήδη όπως αναφέρει το FlatpanselsHD αλλά και συνδρομητές από Γερμανία, Νορρβηγία και Δανία αναφέρουν πως βλέπουν ξανά σε ανάλυση 4K HDR και bitrate έως 15Mb/s.

Την είδηση επιβεβαιώνει και το Netflix αναφέροντας στο FlatpanselsHD: «δουλεύουμε με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου για την αύξηση της χωρητικότητας. Μόνο τον τελευταίο μήνα φτάσαμε σε μια χωρητικότητα τέσσερις φορές μεγαλύτερη, αλλά όσο βελτιώνονται οι συνθήκες, θα εξαλείφουμε αυτούς τους περιορισμούς».

Στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και το Apple TV+ το οποίο είχε φτάσει σε ανάλυση 670 pixels. Η πλατφόρμα αποκατέστησε το 4K streaming από τον περασμένο μήνα.