Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης του Γιώργου Νταλάρα, βγήκε στον αέρα με σύνδεση μέσω skype ο Διονύσης Τσακνής, ο οποίος μόλις ανέφερε το όνομα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, προβλήθηκε ένα βίντεο από το 2000, με τον αείμνηστο καλλιτέχνη να μιλάει τότε για τον Γιώργο Νταλάρα.

Μόλις ολοκληρώθηκε το βίντεο, το κλίμα έγινε βαρύ στο πλατό με τους δυο τους να είναι συναισθηματικά φορτισμένοι.

«Τον άκουσες Διονύση; Τον άκουσες;», ρώτησε ο Γιώργος Νταλάρας με τον Διονύση Τσακνή να απαντάει: «Τον άκουσα Γιώργο μου, νομίζω ότι είναι εδώ δίπλα μου τώρα και τα λέει ή μου κάνει νοήματα από απέναντι».

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Κοκκινιά, για το πόσο τον επηρέασε ο θάνατος του πατέρα του -που ήταν ρεμπέτης με το όνομα Λουκάς Νταράλας- αλλά και πώς από εκεί που ήθελε να μπαρκάρει στα καράβια βρέθηκε με την πρώτη του κιθάρα από τον αδελφό του, με τον οποίο χωρίστηκαν σε πολύ μικρή ηλικία λόγω της φτώχειας

«Με επηρέασε στο τραγούδι ο πατέρας μου, τα πρώτα όμως ακόρντα μου τα έδειξε αδελφός μου. Τραγουδούσα από μικρό παιδί. Όταν έβγαλα το δημοτικό εγώ ήθελα να μπαρκάρω. Βρήκαμε με τη μητέρα μου μια χρυσή τομή να μείνω στην Αθήνα και να πάω σε τεχνική σχολή. Και σιγά σιγά το 1963 έρχεται ο Χρήστος ο αδερφός μου με μια κιθάρα», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο Γιώργος Νταλάρας μιλώντας για την αρχή της καριέρας του είπε πως ξεκίνησε δειλά–δειλά τα πρώτα του μουσικά βήματα και τραγουδώντας σε ένα μικρό μαγαζί στην Πλάκα. Η καριέρα του άρχισε να παίρνει τις τεράστιες διαστάσεις που απέκτησε, και ήταν όταν στο εν λόγω μαγαζί πήγε και τον άκουσε ο Μάκης Μάτσας.

Για τα 50 και πλέον χρόνια που έχει συμπληρώσει στη μουσική του διαδρομή, ο Γιώργος Νταλάρας δήλωσε χαρακτηριστικά «Τώρα μαθαίνω να τραγουδάω. Στα 50 χρόνια στο τραγούδι, μέσα από τη δουλειά που μπήκα μικρός, έπρεπε να φτιάξω ένα χαρακτήρα. Πιστεύω πως κατάφερα πολλά πράγματα».

«Πολλά στοιχεία στη φωνή μου και στη μουσική μου πορεία, τα πήρα από τον πατέρα μου, ο οποίος ήθελε με ό,τι καταπιανόταν, να το μαθαίνει. Μου έδειξε τι πρέπει να κάνω. Να βλέπω την ποίηση μέσα στους ανθρώπους. Έτσι, έπιασα και μελέτησα τους μεγάλους του ρεμπέτικου, τις διαφορές στους στιχουργούς. Έγινα άνθρωπος μέσα από το τραγούδι, ήταν ένα παράθυρο για να μπω στη ζωή με συναίσθηση και ευθύνη. Σιγά–σιγά, άρχισα να ανατρέπω αντιλήψεις. Κατάλαβα πως ήρωας είναι αυτός που νιώθει το αίσθημα της ελευθερίας και το χρησιμοποιεί για το κοινό καλό», δήλωσε.

Για την γνωριμία με τη σύζυγό του είπε: «την Άννα τη γνώρισα διώχνοντάς την γιατί έκανε θόρυβο ενώ κάναμε πρόβα ο Λουκιανός, η Τάνια και ο Βασιλης Παπακωνσταντίνου. Περάσαμε ωραία μαζί. Νομίζω ότι η Άννα ήταν ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή. Αν δεν ήταν η Άννα μπορεί να μην έκανα ούτε τα μισά από αυτά που έκανα. Η Άννα με βοήθησε να κάνω ένα βήμα προς την κοινωνικοποίηση. Και αυτό της το χρωστάω».

Όσον αφορά την ενασχόληση της συζύγου του με την πολιτική είπε πως αυτό είναι κάτι που έβλαψε την οικογένειά του.

«Έχω κάνει λάθη πολλά. Τα λάθη όμως των ανθρώπων είναι η βελτίωσή τους, είναι τα σκαλοπάτια για τη βελτίωση της ζωής τους». Όσον αφορά ωστόσο για λάθη που έχει κάνει και έχουν στοιχίσει σε άλλους, ο Γιώργος Νταλάρας δήλωσε: «θα ήθελα να μου αναφέρουν τα λάθη που έχω κάνει προς άλλους. Τα λάθη που έχω κάνει προς την κοινωνία», είπε ο Γιώργος Νταλάρας.

«Δεν ήξερα ότι η πορεία μου θα γίνει συζητήσιμη. Αυτό το μεγάλο όνομα που αποκτήθηκε εγώ δεν το θέλω, η φήμη είναι αρρώστια, έτσι πιστεύω. Κάποιος πρέπει να παίρνει την αναγνώριση που του αξίζει αλλά σε μια κοινωνία με μέτρο. Σε μια κοινωνία χωρίς μέτρο μπορεί να σε εκτιμούν για τη δουλειά σου και την ίδια στιγμή να εκτιμούν κάποιον άλλον που βγάζει τον πισινό του στο Σύνταγμα. Αυτό θέλει ταλέντο και εγώ δεν το έχω. Εγώ μέσα μου δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένα μεγάλο όνομα και κανένα αστέρι. Η φήμη δεν μου αρέσει πολύ», σημείωσε.