«Αν αυτή τη συζήτηση την κάναμε μερικούς μήνες πριν θα σου έλεγα τελείως διαφορετικά πράγματα. Μετά από αυτά που περάσαμε τους τελευταίους μήνες θεωρώ ανεδαφικό να ασχολούμαστε με κάτι το οποίο εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι η πρόθεση δεν ήταν κακή» είπε αρχικά η Κατερίνα Γκαγκάκη στα «Μεσάνυχτα».

«Δεν θέλω να ξαναμιλήσω για δικαιολογίες, ποιος, τι έφταιξε, γιατί είναι ανόητο, περιττό και κάνει τη συγγνώμη μ@@@@@@@η. Δεν ξαναγυρνάω πίσω. Το έκανα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, σκεφτόμουν τι έκανα, τι δε σκέφτηκα και πλέον κατέληξα ότι όποιος με ξέρει, με ξέρει καλά και δεν έχω μετά από 25 χρόνια να αποδείξω σε κανέναν τίποτα, ούτε σε επίπεδο ηθικής, ούτε σε επίπεδο σχέσεων, ούτε σε επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης» ανέφερε για το περιστατικό με τη φοιτήτρια.

«Μου πήρε μέρες για να συγχωρήσω τον εαυτό μου για το ότι με πρόδωσε η κρίση μου. Εμένα με ενδιαφέρει να με συγχωρώ εγώ. Μου πήρε μέρες να με συγχωρήσω. Δεν φταίει κανένας άλλος άνθρωπος, θεωρώ ότι ο σταθμός στήριξε με το παραπάνω. Εκείνο το διάστημα ήμουν “μαύρη”. Αντιμετωπίζω τα πράγματα και με τιμωρώ» είπε.

Η ίδια ισχυρίστηκε πως για ένα διάστημα διάβαζε όλα τα μηνύματα που της έστελναν «ακόμα και τα απόλυτα κακεντρεχή που είχαν να κάνουν με το “να πεθάνεις” και απάντησα σε όλα. Είχα περάσει ένα διάστημα με κλειστά τα παντζούρια να απαντάω σε όλα τα μηνύματα γιατί θεωρούσα ότι το όφειλα. Αυτό είναι μια εσωτερική και προσωπική διαδικασία, η δικιά μου αυτοτιμωρία».

Σε κάποιους απαντούσε «έχετε δίκιο, δεν έχω κάτι να σας πω» ενώ τόνισε πως «δεν ακυρώνεται μία πορεία και μία συναισθηματική κατάθεση 25 χρόνων».

«Από το πρώτο λεπτό είπα παραιτούμαι αλλά δεν έγινε δεκτό» από υπεύθυνη τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων αλλά και από τη θέση της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Τεχνόπολης.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη αναφέρθηκε και στο περιστατικό που την έκανε να δηλώσει ξανά παραίτηση, η οποία έγινε δεκτή: «Ο μπαμπάς μου έλαβε ανώνυμα τηλεφωνήματα και του είπαν αίσχη. Τότε είπα πως δεν θέλω να έχω καμία σχέση με αυτά. Ο μπαμπάς μου δεν μου είπε τίποτα απολύτως, ο άνθρωπος που έμενε μαζί του μου είπε ότι έκλαιγε. Αυτό δεν μπορώ να το συγχωρήσω».

«Η σεζόν που πέρασε ήταν “μαύρη” για μένα. Ένιωσα ότι με το θάνατο του πατέρα μου έχασα τον κόσμο. Αυτή η χρονιά μου πήρε το “κέντρο” της ζωής μου. Από το 2020 θα μου μείνει μόνο μια εικόνα, του πατέρα μου που τον άφησα στην εντατική κι έφυγα. Ο μπαμπάς μου πέθανε στο πρώτο δεκαπενθήμερο της καραντίνας. Ο εγκλεισμός, λόγω της καραντίνας, έκανε καλό στο πένθος μου», είπε η Κατερίνα Γκαγκάκη.