Σε ερώτηση της Ελεονώρας Μελέτη για το αν θα αποχωρήσει του χρόνου απάντησε «ναι».

«Έχω πάρει πολύ συνειδητά την απόφαση φέτος μετά από αυτά που συνέβησαν ότι αυτός είναι ο δρόμος που θα ήθελα, η ενασχόληση με τα κοινά. Η τηλεόραση στο σημείο που είναι αυτή τη στιγμή εμένα δεν μου ταιριάζει και εγώ δεν της ταιριάζω, βάζω άνω τελεία» σχολίασε.

«Εμένα η δικιά μου η συμφωνία ήταν ξεκάθαρο πως θα τελείωνε τον Ιούνιο. Ήταν στο μυαλό μου ξεκάθαρο ότι αυτό το κομμάτι θα τέλειωνε για να κάνω κάτι άλλο. Οφείλω να ομολογήσω ότι φέτος προσπάθησα να συνδυάσω δύο πράγματα που δεν συνδυάζονται, τοπική αυτοδιοίκηση και καθημερινή τηλεόραση. Δεν ήταν έξυπνος συνδυασμός, ήταν αφελής. Ήταν ελλιπής κρίση και πρέπει να διορθωθεί» είπε η Κατερίνα Γκαγκάκη.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη αναφέρθηκε και στα σχόλια έγιναν στον «αέρα» της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» και αφορούσαν τη φοιτήτρια που παρενοχλήθηκε στο ΑΠΘ, λέγοντας πως «δεν θέλω να ξαναμιλήσω για δικαιολογίες, ποιος, τι έφταιξε, γιατί είναι ανόητο, περιττό και κάνει τη συγγνώμη μ@@@@@@@η. Δεν ξαναγυρνάω πίσω. Το έκανα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, σκεφτόμουν τι έκανα, τι δε σκέφτηκα και πλέον κατέληξα ότι όποιος με ξέρει, με ξέρει καλά και δεν έχω μετά από 25 χρόνια να αποδείξω σε κανέναν τίποτα, ούτε σε επίπεδο ηθικής, ούτε σε επίπεδο σχέσεων, ούτε σε επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης». 

Η ίδια ισχυρίστηκε πως για ένα διάστημα διάβαζε όλα τα μηνύματα που της έστελναν «ακόμα και τα απόλυτα κακεντρεχή που είχαν να κάνουν με το “να πεθάνεις” και απάντησα σε όλα. Είχα περάσει ένα διάστημα με κλειστά τα παντζούρια να απαντάω σε όλα τα μηνύματα γιατί θεωρούσα ότι το όφειλα. Αυτό είναι μια εσωτερική και προσωπική διαδικασία, η δικιά μου αυτοτιμωρία».