Η άνω τελεία, άγνωστο για πόσο, μπήκε και η Ελένη Μενεγάκη αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό της κοινό μετά από 15 χρόνια στον Alpha και 30 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στην τηλεόραση μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Στην τελευταία της εκπομπή, που όπως υπογράμμισε η ίδια, «αποτελεί το κλείσιμο ενός μεγάλου κύκλου για εκείνη», αλλά και το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για την τηλεόραση, βρέθηκαν νέοι και παλιοί συνεργάτες, όπως ο Γρηγόρης Γκουντάρας και η Κατερίνα Ζαρίφη.

Στο πλευρό της στο πλατό ήταν επίσης ο σύζυγός της, Μάκης Παντζόπουλος, αλλά και τα τέσσερα παιδιά της, Άγγελος, Λάουρα, Βαλέρια και Μαρίνα, ενώ δίπλα της και η καλή της φίλη και κουμπάρα της, Νατάσα Θεοδωρίδου.

Η εκπομπή έριξε τίτλους τέλους με μία ώρα περίπου καθυστέρηση και όχι στις 15:30. Η Ελένη Μενεγάκη αποχαιρέτησε συγκινημένη τους τηλεθεατές της λέγοντας:

«Έναν έναν όλους σας, αληθινά, χωρίς ψέματα, σας ευχαριστώ! Ελπίζω τα μάτια μου να σας είπαν πολλά σήμερα, πιο πολλά από ό,τι σας είπε η φωνή μου. Θα σας ψάχνω και θα με ψάχνετε, αλλά να θυμάστε κάτι, η ζωή συνεχίζεται κι είναι όλο εκπλήξεις. Γιατί όπως έλεγε και ένας φίλος μου κάποτε -Λάκη (σ.σ Λαζόπουλος) σε θυμάμαι πάντα- "Ελενίτσα μου, όταν η ζωή πάψει να σε εκπλήσσει είναι θάνατος". Καλή συνέχεια παιδιά. Εις το επανιδείν. Όποτε και αν. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η διαδρομή και όχι το φινάλε. Καλό καλοκαίρι, καλή ζωή. Με υγεία».