Ο μεγάλος νικητής του «MasterChef 4», Σταύρος Βαρθαλίτης βρίσκεται στο τελικό στάδιο του ώστε να ετοιμάσει το κανάλι του στο ΥοuTube το «Foodman», ενώ στο κοντινό μέλλον αναμένονται περισσότερες ανακοινώσεις. Τέλος συζητά και για έκδοση περιοδικού.

Ο φιναλίστ του τελικού, Σταυρής Γεωργίου ήδη έχει δεχθεί κρούση από δύο μεγάλα κυπριακά κανάλια, το ένα τον διεκδικεί για δική του εκπομπή μαγειρικής και το άλλος για ν' αναλάβει το μαγειρικό κομμάτι εκπομπής.

Το ζευγαράκι του MasterChef ο Δημήτρης Μπέλλος που αποχώρησε 5ος και η Μαρία Μπέη που ήταν στην 3η θέση, θ' αναλάβουν την κουζίνα ενός νέου εστιατορίου που θ' ανοίξει στην Κηφισιά τον Ιούλιο και αυτή τη στιγμή ετοιμάζονται πυρετωδώς γι' αυτό το εγχείρημα.

Ακόμα υπάρχει ενδιαφέρον από πολύ γνωστή εταιρία ώστε να κάνουν εκπομπή στο YouTube, η οποία θα ήθελαν να μεταφερθεί και στην τηλεόραση.

Ακόμα η εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου» αποκάλυψε ότι ο Δημήτρης εξετάζει μία ιδέα, η οποία θ' αλλάξει τα πράγματα στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας και συγκεκριμένα η σκέψη είναι σχετική με το healthy food.

Ο 4ος του ριάλιτι Τζον Ριάνο, έχει αρκετές προτάσεις για ν' αναλάβει κάποιο εστιατόριο και θ' αποφασίσει μέσα στην εβδομάδα για το επόμενο επαγγελματικό του βήμα, ενώ ίσως ασχοληθεί και αυτός με εκπομπή στο YouTube.

Ο Γιώργος Λασκαρίδης που έφυγε 6ος, συνεργάζεται μ' ένα πολύ γνωστό εστιατόριο στην Ολλανδία, το οποίο διατηρεί ένας φίλος του σεφ.

Ακόμα έχει υπογράψει συμβόλαιο με γνωστή δισκογραφική εταιρία στο κομμάτι του managemant για να διαχειρίζεται την εικόνα του και όπως ανέφερε η εκπομπή, θα έχει και αρκετές διαφημίσεις, οι οποίες θα «τρέξουν» στο μέλλον.

Επίσης ετοιμάζει τον πιλότο για μία εκπομπή που θα έχει extreme sports αλλά θα σχετίζεται και με τη μαγειρική, η οποία θα ξεκινήσει από το Youtube, αλλά πιθανόν στο μέλλον να μεταφερθεί και στην τηλεόραση. Επίσης αναμένεται να κάνει και διάφορα μαγειρικά event σε ελληνικά νησιά.

Η Μάρλεν Γρυντάκη αποχώρησε 8η από το παιχνίδι, η οποία έχει ήδη αναλάβει την κουζίνα του μαγαζιού το οποίο διατηρεί ο επίσης παίκτης του «MasterChef 4», Διονύσης Πρώιος στου Ψυρρή, με cassual περουβιανή κουζίνα.

Οι δυο τους είχαν μιλήσει για τη συγκεκριμένη συνεργασία από την εποχή που συμμετείχαν στο ριάλιτι και πλέον αυτή πήρε «σάρκα και οστά».

Ο Διονύσης που αποχώρησε 7ος εκτός από το εστιατόριο, δραστηριοποιείται και σε μία καντίνα με τάκος, ενώ θα διαφημίσει σειρά μπαχαρικών. Ακόμα ετοιμάζεται να κάνει και το επόμενο βήμα στο χώρο της μόδας, με χειροποίητες μπλούζες.

Η Ντέμη Γεωργίου που έφυγε 10η από το ριάλιτι μαγειρικής, βρίσκεται στο εστιατόριο της για βίγκαν μαγειρική, το οποίο διατηρεί μαζί με τη σύζυγο της την Άλκηστι, αλλά πλέον ετοιμάζεται να λανσάρει και βίγκαν προϊόντα.

Όπως επισημαίνει η εκπομπή, δεν κατάφερε ν' ανοίξει το εστιατόριο της στο Κουφονήσι, το οποίο όμως αναμένεται ν' ανοίξει από το καλοκαίρι του 2021.