Ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην τοποθέτησή του στάθηκε στο πλευρό του ΣΚΑΪ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το ζήτημα με τον Αντώνη Αλεξανδρίδη και τα εμετικά σχόλια για το πώς αντιμετωπίζει τις γυναίκες  και τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε

«Χειροκροτώ τον ΣΚΑΪ για την ευαισθησία και τον τρόπο που αντέδρασε. Την έγνοια που δείχνει για τον τηλεθεατή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα προέβη στην αποκάλυψη ότι στο μόνο πράγμα που διαφώνησε είναι ότι ζήτησε από το κανάλι να κάνει στο σημερινό live, μία συνέντευξη με τον Αντώνη Αλεξανδρίδη και να τον ρωτήσει για όλα κάτι το οποίο ο ΣΚΑΪ δεν ήθελε να συμβεί.

«Αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήμουν καταπέλτης, θα ήμουν καταλυτικός δεν θα άφηνα τίποτα αναπάντητο. Θα τον ρώταγα αν είναι βιαστής, θα μου απαντούσε “όχι”, θα ανίχνευα τι είναι, θα τον ρώταγα μήπως είναι ανόητος. Θα τον ρώταγα αν εμβαπτίζει τη γλώσσα του στο μυαλό και στο πόσο μυαλό έχει για να πει τέτοια πράγματα. Θα ανίχνευα αν εν τη ρύμη του ανόητου λόγου είπε αυτά το τρομακτικό πράγμα. Αλλά θα του έδινα τη δυνατότητα να μιλήσει γι' αυτά τα πράγματα. Ο σταθμός, για λόγους ευαισθησίας και γιατί το τελειώνει το θέμα δεν ήθελε. Αυτή ήταν μία δική μου αντίρρηση».

Από την πλευρά του ο παρουσιαστής του Big Brother, Χάρης Βαρθακούρης δήλωσε για το συμβάν:

«Ήταν μια εβδομάδα περίεργη για μας, συνέβη ένα γεγονός που μας στεναχώρησε όλους πολύ, το οποίο, φυσικά, οδήγησε στην αποβολή του Αντώνη Αλεξανδρίδη από το σπίτι του Big Brother. Αυτό που συνέβη, δεν προβλήθηκε στον αέρα του ΣΚΑΪ. Μεταδόθηκε στο διαδικτυακό live streaming και αμέσως καταδικάστηκε τόσο από εμάς όσο και από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία».

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος:

«Βγαίνει ο Τύπος στο διαδίκτυο και εγκαλούν το ΕΣΡ να εγκαλέσει τον ΣΚΑΪ για όλο αυτό που συνέβη. Αυτό είναι τρομακτικό. Το Ραδιοτηλεοπτικό μπορεί να εγκαλέσει ή να επιβάλει ποινές και να σταματήσει εκπομπές για ό,τι συμβαίνει στο ραδιόφωνο και στον τηλεοπτικό αέρα».

«Εδώ είχαμε μία διαδικτυακή ιστορία. Ο ΣΚΑΪ, δεν είναι ότι αν το σταμάτησε, με μοναδική ευαισθησία και ταχύτητα το απομόνωσε. Αρχικά έκοψε το live streaming. Δεύτερον δεν έπαιξε ποτέ κανένα στιγμιότυπο, απλά αρκέστηκε σε μία ανακοίνωση πειθαρχικού χαρακτήρα, δηλαδή αποβάλλεσαι και το έκανε με μοναδική λεπτότητα και ευαισθησία, ώστε να μην εκθέσει κανέναν, να το κόψει, να κόψει αυτή την κεφαλή σύρριζα και να το σταματήσει. Όταν υπάρχει αυτό το πράγμα και βλέπεις πώς αντιδρούν έχεις ερωτήματα. Βέβαια από την άλλη μεριά για αυτό που έγινε, όχι μόνο συμφωνώ απόλυτα, χειροκροτώ τον ΣΚΑΪ για την ευαισθησία και για τον τρόπο που αντέδρασε. Έχουν πραγματική έννοια για τον τηλεθεατή για να μην βγει από εδώ μέσα κάτι τέτοιο».

«Σε μία εκπομπή δύσκολη, που μπαίνουν μέσα παιδιά που μιλάνε και κάνουν, υπάρχει έννοια και απόδειξη είναι ακριβώς αυτά τα αντανακλαστικά. Συμφωνώ απόλυτα με τον σταθμό. Υπάρχει κάτι που διαφωνώ. Ακούμε ανθρώπους που δεν έχουν τέτοια έννοια, τέτοια ευαισθησία, τέτοια ηθική, ηθικολογούν ασύστολα ή αυτοί που εγκαλούν, γιατί εγκαλούν στο Ραδιοτηλεοπτικό ενώ δεν έχει συμβεί τίποτα; Γίνεται αυτή την ελευθερία του διαδικτύου να τη φρενάρουν; Σήμερα την ανακαλύπτουν; Και την ανακαλύπτουν στο πρόσωπο του ΣΚΑΪ; Και την ανακύπτουν στα αντανακλαστικά του ΣΚΑΪ που ήταν άμεσα και γρήγορα; Εκεί ανακαλύπτεται ξαφνικά το έγκλημα που έγινε; Και για όλα τα κακά της μοίρας μας φταίει ο Big Brother; Τόσα μνημόνια, τόσοι κορονοϊοί και γενικότερα προβλήματα. Σε όλα αυτά τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, όπου ηθικολογούν ασύστολα, θα τους πω ευχαριστώ δεν θα πάρω».

«Πρότεινα στον σταθμό σήμερα να ξεκίναγε η εκπομπή έχοντας τον Αντώνη απέναντι και για παράδειγμα να του κάνω μία συνέντευξη μία ώρα. Και να το διαφημίσουμε, να πούμε ότι ο Αντώνης θα μιλήσει για ό,τι τον ρωτήσουμε. Αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήμουν καταπέλτης, θα ήμουν καταλυτικός δεν θα άφηνα τίποτα αναπάντητο. Θα τον ρώταγα αν είναι βιαστής, θα μου απαντούσε “όχι”, θα ανίχνευα τι είναι, θα τον ρώταγα μήπως είναι ανόητος. Θα τον ρώταγα αν εμβαπτίζει τη γλώσσα του στο μυαλό και στο πόσο μυαλό έχει για να πει τέτοια πράγματα. Θα ανίχνευα αν εν τη ρύμη του ανόητου λόγου είπε αυτά το τρομακτικό πράγμα. Αλλά θα του έδινα τη δυνατότητα να μιλήσει γι' αυτά τα πράγματα. Ο σταθμός, για λόγους ευαισθησίας και γιατί το τελειώνει το θέμα δεν ήθελε. Αυτή ήταν μία δική μου αντίρρηση. Συμπερασματικά δεν ξέρω τι είναι το παλικαράκι, δεν ξέρω τι γίνεται με όλα αυτά τα πράγματα. Ένα ξέρω ότι αυτά θα ανιχνευτούν. Εμείς κάναμε ό,τι είναι δυνατόν. Την τελική κρίση την έχει ο κόσμος, την έχουν οι τηλεθεατές γιατί το συλλογικό υποσυνείδητο δεν το ξεγελάς ούτε με παιχνιδάκια, ούτε με ηθικολογίες, ούτε με παιχνιδάκια οικονομικών συμφερόντων».

Διαβάστε Ακόμα:

Big Brother: Ο Αντώνης Αλεξανδρίδης πόσταρε στο Instagram μια κρεμάλα (pic)

Μυθική γκάφα στο Big Brother - Η Άννα Μαρία πότιζε τα ψεύτικα φυτά (vid)