Ο Κώστας Τσόκλης είναι ένας καλλιτέχνης, που συνηθίζει να προβαίνει σε δηλώσεις που δημιουργούν αίσθηση.

Πριν από δέκα χρόνια, μιλώντας περί παιδόφιλών και βιαστών, είχε πει:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός άνθρωπος από την κοπέλα που βγάζει τα βυζιά της έξω και προκαλεί. Τη βία τη ζητάει η ίδια, θέλει να τη βιάσουν.

Δεν καταλαβαίνω γιατί η Αστυνομία πιάνει τον άνθρωπο που τη βίασε και δεν πιάνει αυτή την ίδια που τον προκαλεί, αφού η φύση τον σπρώχνει να το κάνει αυτό», ήταν τα λόγια του 90χρονου Τσόκλη, που είχαν προκαλέσει αλγεινές εντυπώσεις.

«Ο γέρος είναι μια πραγματική αξία»

Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Art Week», αποτέλεσε αφορμή για μια ακόμα ατάκα που αναμένεται να συναντήσει αντιδράσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς νιώθει με την πανδημία, ο γνωστός εικαστικός δήλωσε:

«Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία σε διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Έναν γέρο ξέρουμε τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα ‘χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα ‘σωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο γέρος είναι μια πραγματική αξία».

Στη συνέχεια, προχώρησε σε μια πιο ... εκλαϊκευμένη εκδοχή των σκέψεών του:

«Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία, ακόμη και αν ο ένας είναι 84 χρονών και η άλλη 17;», αναρωτήθηκε,

Το βέβαιο είναι ότι, μετά από αυτές τις νέες δηλώσεις του, ο σχολιασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πάρει φωτιά.