Όλα ξεκίνησαν με τον Τριαντάφυλλο να παίρνει το λόγο στο χθεσινό συμβούλιο του νησιού και να κατηγορεί τον πρώην συμπαίκτη του, Πάνο Καλίδη, ότι είτε έκρυψε λάδι που βρήκε είτε... έκλεβε από το λάδι της ομάδας και το φύλαγε σε ένα μπουκάλι στo «καμαρίνι» του.

Την ανακάλυψη έκανε η Ασημίνα Ιγγλέζου, η οποία στην αρχή θεώρησε ότι ήταν εύφλεκτο υλικό, που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για το άναμμα της φωτιάς.

Έλα όμως, που σύμφωνα με τους Κόκκινους, επρόκειτο για λάδι φαγητού...

Ο φίλος του Καλίδη, Περικλής Κονδυλάτος, ανέφερε όταν του δόθηκε ο λόγος πως «είναι ένα ζήτημα που συζητήθηκε στην ομάδα μας με όλα τα μέλη. Θέλω να πω ότι πριν το φέρουμε στο συμβούλιο το συζητήσαμε αρκετά, δεν είναι κάτι δηλαδή που έγινε εν βρασμώ ψυχής».

«Ο λόγος που αποφασίσαμε να το συζητήσουμε είναι ότι όλοι αυτοί που τους αφορά το ζήτημα δεν ήταν παρόντες. Από τη στιγμή που υπάρχει κάτι τόσο σοβαρό δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε στην άκρη γιατί και να θέλαμε να το αποσιωπήσουμε, δεν έχουμε το δικαίωμα», ανέφερε ο Περικλής Κονδυλάτος.

«Καταρχήν ντροπή σε μερικά άτομα που η κουβέντα τους είναι προτετελεσμένη λες και βρισκόμαστε σε κάποιο δικαστήριο. Εγώ δεν παραδέχομαι ότι το έχω κάνει, δεν έκλεψα ποτέ το λάδι. Είμαι έτοιμος να σκασω γι'αυτό που κατηγορούμαι. Ντροπή τους αν με έχουν βάλει σε ένα τέτοιο λούκι γιατί εγώ κλέφτης δεν υπήρξα ποτέ», απάντησε ο Πάνος Καλίδης στις κατηγορίες.

«Μπορεί να είναι ντροπή μας Πάνο, αλλά η αλήθεια πολλές φορές πονάει», απάντησε με τη σειρά του ο Τριαντάφυλλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συζήτηση δεν έλειψαν και πάλι οι αναφορές στην Κάτια Ταραμπάνκο.