Αναβρασμός επικρατεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, μετά το μπαράζ απολύσεων που έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ, που κήρυξαν 48ωρη απεργία για το Σαββατοκύριακο, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα απεργία τη Δευτέρα. Ειδικότερα, αποφάσισαν την κήρυξη στάσης εργασίας το πρωί της Δευτέρας από τις 06.00 μέχρι τις 12.00, καθώς και απεργία από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψη των δημοσιογράφων που απολύθηκαν από τον σταθμό. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν διαρροές ότι κάποιες από τις απολύσεις δεν αποκλείεται να ανακληθούν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες από τις 12 απολύσεις έγιναν με νόημα, διότι κάποιοι ήταν συνεργάτες μεγάλων ονομάτων στον όμιλο.

Υπενθυμίζεται ότι οι 12 δημοσιογράφοι που απολύθηκαν είναι οι: Ιουλία Βελισσαράτου, Κλειώ Νικολάου, Μαρία Δουρουδή, Βίκυ Κατεχάκη, Βασίλης Τάνης, Μαρία Καραγιώργου, Κατερίνα Μπακογιάννη, Σταύρος Σαμουηλίδης, Σοφία Τσίπα, Σταύρος Οικονομόπουλος, Ζωή Κατζαγιαννάκη και Μαρία Φαρμακιώτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δημοσιογράφοι Κλειώ Νικολάου και Βίκυ Κατεχάκη είχαν λάβει επαγγελματικές προτάσεις από άλλα κανάλια, τις οποίες, ωστόσο, απέρριψαν γιατί από τον ΣΚΑΙ τους ζητούσαν να μείνουν επίμονα. Τελικά, όμως τις απέλυσαν…

Αναλυτικά το ψήφισμα των δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ:

«Σήμερα, οι δημοσιογράφοι του ομίλου ΣΚΑΙ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και ίντερνετ) πραγματοποιήσαμε συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για να αποφασίσουμε την στάση μας, μετά την αιφνίδια απόλυση 12 συναδέλφων μας την Παρασκευή 11/1.

Μετά από ψηφοφορία, αποφασίσαμε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας για τις απολύσεις και ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Αποφασίσαμε , έτσι, την κήρυξη στάσης εργασίας το πρωί της Δευτέρας από τις 06.00 μεχρι τις 12.00, καθώς και απεργια από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 06.00 το πρωί της Τρίτης.

Παράλληλα, αποφασίσαμε τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης στις 10 το πρωί της Δευτέρας, για να αποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας.

Επισημαίνουμε, για μια ακόμη φορά, πως είναι απαράδεκτο οι απολύσεις να ανακοινώνονται σε μια χρονική στιγμή που η θέση του Γενικου Διευθυντή Ειδήσεων ήταν κενή, ώστε να μην τις "χρεωθεί" κανένα διευθυντικό στέλεχος. Είναι επίσης απαράδεκτο να μην ανακοινώνεται στους απολυμένους συναδέλφους η αιτία της απόλυσής τους. Δεν θα ανεχθούμε πρακτικές που θίγουν την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Ζητούμε τη ρητή διαβεβαίωση της διοίκησης του σταθμού πως δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις.

Απαιτούμε, τέλος, να σταματήσει η πρακτική της εργοδοσίας να απαγορεύει την είσοδο στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας τους σχετικό έγγραφο αίτημα, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο ΜΜΕ. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να συνομιλούμε με τα εκλεγμένα μέλη του Πρωτοβάθμιου Σωματείου μας, όπως γίνεται στα υπόλοιπα ΜΜΕ, όπου ποτέ δεν έχει συμβεί αντίστοιχο περιστατικό.

Οι δημοσιογράφοι του Τ/Σ ΣΚΑΙ, Ρ/Σ ΣΚΑΙ και skai. gr»