Η πρώτη πράξη στο σενάριο «δημιουργία νέου καναλιού» είναι γεγονός, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης όχι μόνο έχει καταθέσει στο ΕΣΡ φάκελο και εγγυητική επιστολή για τηλεοπτική άδεια, αλλά προχωρά και με γρήγορα βήματα στην εφαρμογή του σχεδίου του. 

Ο επιχειρηματίας, χωρίς να χάνει χρόνο και μέχρι να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από το ΕΣΡ, έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες προκειμένου το κανάλι να βγει στον αέρα, το επόμενο διάστημα, μέσω Internet, αρχικά. Ο ίδιος έχει εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τις συνδρομητικές πλατφόρμες Nova και Cosmote TV, ενώ προχωρά και στις επαφές με πρόσωπα και δημοσιογράφους. Η πρώτη ηχηρή άφιξη -εδώ και καιρό- στο νέο του δημιούργημα είναι η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία θα αναλάβει χρέη διευθύντριας, ενώ η αρχική ομάδα θα περιλαμβάνει καταξιωμένους δημοσιογράφους από τις εφημερίδες «Nέα» και «Βήμα». 

Εκτός, όμως, από αυτά, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού έχει βρει ήδη και τις εγκαταστάσεις του νέου του καναλιού, που δεν είναι άλλες από αυτές στην οδό Αγίας Παρασκευής, στο Μπουρνάζι Περιστερίου, εκεί από όπου έβγαινε το Alter. Το κτίριο έχει υποστεί ανακαινιστεί, ενώ αναμένεται την πόρτα του να περάσουν πολλοί δημοσιογράφοι από το πάλαι πότε μεγάλο κανάλι, το Mega. 

Σκέψεις για «Mega One»

Όλγα Τρέμη και Γιάννης Πρετεντέρης είναι δύο από τα ονόματα που ακούγονται έντονα, με βασικό στόχο να «γεννηθεί δημοσιογραφικά» ένα δεύτερο Mega που θα καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες δεν αποκλείεται το λογότυπο του νέου σταθμού του Βαγγέλη Μαρινάκη να είναι «Μega One». 

Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο επιχειρηματίας θα δώσει μάχη στον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος, για να διεκδικήσει την ταινιοθήκη του Mega, το αρχείο των ειδήσεων και το λογότυπο του σταθμού, που πλέον εκπέμπει μόνο μέσω Internet και είναι σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.