Τις τελευταίες ώρες, η είδηση της συμμετοχής των πρώην παικτών του «Survivor», Στέλιου Χανταμπάκη, Ορέστη Τσανγκ, Γιάννη Σπαλιάρα, Κώστα Αναγνωστόπουλου, Ελισάβετ Δοβλιατίδου, Μαριάννας Καλλέργη, Νάσου Παπαργυρόπουλου, Ντάρια Τουρόβνικ, στο «Νοmads-Μαδαγασκάρη» κάνει το γύρο του διαδικτύου. 

Η προαναφερθείσα κίνηση του Ant1 φαίνεται, όμως, ότι προκάλεσε την οργή του Ατσούν Ιλικάλι, ο οποίος κινήθηκε νομικά στο κανάλι του Αμαρουσίου. Ο Τούρκος παραγωγός του «Survivor», στο εξώδικο που απέστειλε, αναφέρει ότι το «Nomads» αντιγράφει το «Survivor» σε πολλά σημεία, όπως στον αριθμό των ομάδων, στα χρώματα που φορούν οι παίκτες των δύο ομάδων, στη διαδικασία της ψηφοφορίας, στις πίστες των αγωνισμάτων, στο χώρο διαμονής των παικτών. 

Με τη σειρά του, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του ANT1 απαντούν στα παραπάνω με το ότι το «Nomads» βασίζεται σε ένα ξένο φορμάτ που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και έχει πωληθεί σε δεκάδες αγορές, ενώ επισημαίνουν ότι κανείς από τους οκτώ παίκτες που θα βρεθούν στη Μαδαγασκάρη δεν έχει κάποιο νομικό «δέσιμο» με τον Τούρκο παραγωγό.