Μετά από 21 χρόνια, «για λόγους αρχής και διάρρηξης της εμπιστοσύνης», όπως επισημαίνει σε ενημερωτική του επιστολή, ο Αντώνης Κανάκης αποχωρεί από τον Αnt1.

Ο παρουσιαστής των εκπομπών «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο», για τον οποίο είχε ανακοινωθεί από την περσινή σεζόν ότι αναλαμβάνει χρέη συμβούλου στη late night ζώνη του σταθμού, δεν δίστασε να αναφερθεί λεπτομερώς στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση, φωτογραφίζοντας καταστάσεις και πρόσωπα.  

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Κανάκης ξεκαθαρίζει, με τον τρόπο του, ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το πρόωρο τέλος της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα, αλλά και με την απόφαση του να μην συνεχιστεί η late night εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ενώ τονίζει ότι περιμένε κάποιος από τους ιθύνοντες του Ant1 να μιλήσει για τα παραπάνω. 

Αναλυτικά, ο μέχρι τώρα παρουσιαστής και σύμβουλος στη βραδυνή ζώνη του καναλιού, αναφέρει τα εξής:

Ύστερα από προσπάθειές μου που διήρκησαν περίπου ενάμιση μήνα προκειμένου να υπάρξει ένας συναινετικός τρόπος λήξης της συνεργασίας μας, βρίσκομαι σήμερα στην καθόλου ευχάριστη θέση να ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από τον ΑΝΤ1 ύστερα από είκοσι ένα (21) χρόνια. 

Μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια τέτοια απόφαση θα μπορούσαν να με οδηγήσουν μια σειρά λόγων κυρίως αρχής και διάρρηξης της εμπιστοσύνης.

Επιλέγω να αναφερθώ μόνο σε έναν, ώστε με την ευκαιρία αυτή να τοποθετηθούν και κάποια πράγματα στη θέση τους.

Σχετικά πρόσφατα καλλιεργήθηκε στο τηλεοπτικό παρασκήνιο μία παράδοξη φήμη, βάσει της οποίας μου χρεώθηκαν αποφάσεις που προφανώς και δεν θα μπορούσαν να ήταν δικές μου. 
Αποφάσεις που όπως είναι αυτονόητο πάρθηκαν και ανακοινώθηκαν από τον ΑΝΤ1, πριν μάλιστα μου ανατεθεί η καλλιτεχνική επιμέλεια της late night ζώνης (η οποία καλλιτεχνική επιμέλεια παρά τις τότε σχετικές ανακοινώσεις, δεν υλοποιήθηκε ποτέ έως και σήμερα).

Καθ’ όλο αυτό το χρονικό διαστημα που η τελείως αντίθετη με την επαγγελματική μου δεοντολογία εν λόγω φήμη καλλιεργήθηκε και δημοσιοποιήθηκε, ο ΑΝΤ1 δεν διέψευσε ή ξεκαθάρισε ποτέ και με κανέναν τρόπο το ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν δικές του, όπως θεωρώ πως όφειλε να πράξει τη στιγμή που δημοσίως χρεώνονταν σε έναν συνεργάτη του. 

Αντιθέτως, ακόμα και ενεργά, συνέβαλε στο να δημιουργηθεί και να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η ψευδής αυτή φήμη, πως δηλαδή συγκεκριμένες επιλογές που αποκλειστικά το ίδιο το κανάλι έκανε σχετικά με πρόσωπα και εκπομπές της περσινής αλλά και της φετινής σεζόν, ήταν δικές μου επιλογές ή εισηγήσεις (!!!).

Βεβαίως, κανένα ρόλο δεν θα μπορούσε να παίξει στην απόφασή μου να αποχωρήσω η ύπαρξη της οποιασδήποτε ψευδούς φήμης. 

Η στάση όμως του ΑΝΤ1 απέναντί της και η συμβολή του στη δημιουργία και διάδοσή της, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Όλα τα χρόνια της τηλεοπτικής μας παρουσίας πιστεύω πως έχουμε σταθεί μαζί με τους συνεργάτες μου πολύ μακριά από τις φαιδρότητες και το κακώς εννοούμενο παρασκήνιο και προσκήνιο του τηλεοπτικού χώρου, με μοναδικό όχημα και λόγο τη δουλειά μας και τίποτα άλλο.

Η αποχώρησή μου από τον ΑΝΤ1 ύστερα από είκοσι ένα χρόνια ήταν για μένα μια επώδυνη απόφαση και παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του σταθμού να ανατρέψει την επιλογή μου αυτή, οι λόγοι που με οδήγησαν εδώ την καθιστούν μη αναστρέψιμη. 

Ήταν αναμφισβήτητα μια σπάνια, μακροχρόνια και ιδιαιτέρως επιτυχημένη συνεργασία.

Είκοσι ένα χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή και μέσα σε αυτήν χτίστηκαν ισχυρές ανθρώπινες σχέσεις. 

Σε όλους τους ανθρώπους του ΑΝΤ1 που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, θέλω να καταθέσω από καρδιάς ένα μεγάλο προσωπικό ευχαριστώ.

Ασχέτως με όλα όσα με οδήγησαν στην απόφασή μου αυτή, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στον Θοδωρή Κυριακού». 

Η λακωνική ανακοίνωση του ANT1

Με τη σειρά του, το κανάλι του Αμαρουσίου, αρκέστηκε σε μία λακωνική επίσημη ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον Αντώνη Κανάκη. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά για όλα όσα έχει προσφέρει στο κανάλι αυτά τα 21 πολύ δημιουργικά και επιτυχημένα χρόνια». 

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες θέλουν στελέχη του Ant1 να είναι, εδώ και καιρό, ιδιαίτερα δυσαρεστημένα με τη στάση του Αντώνη Κανάκη. Ο παρουσιαστής μπορεί να μην συμφωνούσε με τις εκπομπές και τους καλεσμένους της late night ζώνης, όμως δεν είχε προβεί σε καμία απολύτως πρόταση προκειμένου να αλλάξει κάτι. 

Ακόμη, πληροφορίες θέλουν το σταθμό να μην συμφωνούσε με την επιθυμία του Αντώνη Κανάκη να κάνει πρεμιέρα μέσα στο Νοέμβρη και με το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν προβάλλεται μικρός αριθμός εκπομπών. 

Σε κάθε περίπτωση, άνθρωποι του καναλιού τονίζουν ότι η απόφαση για λήξη της συνεργασίας αυτής ήταν του παρουσιαστή, καθώς ο Ant1 είναι ένας σταθμός που δεν αρέσκεται σε σπάσιμο συμβολαίων.