Την 5η Σεπτεμβρίου ο Νίκος Παππάς ανακοίνωνε στη Βουλή ότι, από τη στιγμή που θα καταβληθεί από τους πέντε υπερθεματιστές η πρώτη δόση του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες, θα πέσει το σήμα του Mega. 

Δώδεκα ημέρες μετά και, χωρίς οι μεγαλομέτοχοι του πάλαι πότε μεγάλου καναλιού να έχουν «αντιδράσει» με κάποιο τρόπο, η αντίστροφη μέτρηση για το οριστικό τέλος φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει. 

Αυτή η εξέλιξη μετατρέπει τα περιουσιακά στοιχεία του Mega σε θήραμα για τους καναλάρχες της τηλεοπτικής αγοράς, με την ταινιοθήκη του σταθμού να φαίνεται ότι ενδιαφέρει τους περισσότερους από τους «κυνηγούς» των media. 

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες του Epsilon, του Σκάι και του Ant1 αναμένουν το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπρασίας της προαναφερθείσας, με ανθρώπους των Ιβάν Σαββίδη, Γιάννη Αλαφούζου και Θοδωρή Κυριακού να έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον προς τις τράπεζες. 

Θεωρητικά, αυτός που έχει το προβάδισμα δεν είναι άλλος από τον Ιβάν Σαββίδη, καθώς ο επιχειρηματίας φαίνεται ότι είναι διατεθειμένος να δώσει όσα χρήματα χρειάζονται για να τα καταφέρει. Αυτή την περίοδο, άλλωστε, διαμορφώνει το νέο προφίλ του καναλιού του και γνωρίζει ότι ένα τέτοιο απόκτημα θα έδινε άλλο πρεστίζ και εμπορική αξία στο Open (το νέο όνομα του Epsilon).