Κρίσιμη συνάντηση της επιτροπής εργαζομένων του Mega με την πλευρά του Βαρδινογιάννη για να ενημερωθούν τι μέλει γενέσθαι με το πάλαι πότε μεγάλο κανάλι.

Η συνάντηση ξεκίνησε γύρω στις 15:00 και μετά την ολοκλήρωσή της και ανάλογα την έκβασή της, οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αναμένεται να διακόψουν ξανά την ροή του προγράμματος και να τοποθετηθούν εκ νέου μετά την ολοκλήρωσή της. 

Όπως είναι γνωστό το Mega εν κατέθεσε αίτηση αδειοδότησης, όπως ενημερώθηκαν από χθες οι εργαζόμενοι, καθώς τα οικονομικά δεδομένα δεν το επιτρέπουν. Η πιθανότητα συμμετοχής περισσότερων των επτά υποψηφίων, δημιουργεί συνθήκες πλειοδοσίας για ισάριθμες άδειες, κάτι που θα οδηγήσει το κόστος άνω των 35.000.000 ευρώ. Αυτό το ενδεχόμενο βρήκε αντίθετους τους μεγαλομετόχους του Mega (Μαρινάκη, Σαββίδης, Βαρδινογιάννη). 

Από τη στιγμή που δεν συμμετάσχει στη διαδικασία των αδειών, αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια επαναλειτουργίας του ναυαγεί και το κανάλι κλείνει οριστικά. Αυτή η ενημέρωση δεν επιβεβαιώνεται ακόμη από την πλευρά των τραπεζών, με τις οποίες οι νέοι μέτοχοι είχαν έρθει πριν λίγους μήνες σε καταρχήν συμφωνία. 

Κύκλοι της αγοράς ανέφεραν πάντως ότι το γεγονός ότι κατατέθηκαν έξι υποψηφιότητες για επτά άδειες αφήνει ανοικτή μία θέση, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το ποιος και αν θα ενδιαφερθεί για να την καλύψει αλλά και για το αν αυτό μπορεί να σχετίζεται με το MEGA ή την «προίκα» του. 

Ο σταθμός άρχισε να εκπέμπει στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Ήταν ο πρώτος ελληνικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός. Το κανάλι αντιμετωπίζει από το 2012 σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας του 2016 η Τηλέτυπος, η εταιρεία που κατέχει το κανάλι, κατέθεσε αίτηση για άδεια, η οποία απορρίφθηκε από το αρχικό στάδιο για τυπικούς λόγους.[9][10] Ωστόσο, συνέχισε τελικώς να εκπέμπει, αφού ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, στις 26 Οκτωβρίου του 2016.

Την υποστήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων του MEGA εκφράζει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Σήμερα έπεσαν οι μάσκες, αν και το Τριώδιο δεν έχει έρθει ακόμα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ. Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει:

«Οι ανάλγητοι μέτοχοι, η ΕΙΤΗΣΕΕ και οι σπεκουλαδόροι τους στη Νέα Δημοκρατία και τους δορυφόρους της, σήμερα αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα που είναι η αλήθεια.

Τα κροκοδείλια δάκρυα και το δήθεν ενδιαφέρον τους για τους εργαζόμενους το προηγούμενο διάστημα, σήμερα -αν είχαν φιλότιμο- θα έπρεπε να έχουν γίνει βρόχος.

Όλοι αυτοί που με χίλιους τρόπους ήθελαν, όπως τους είχαν συνηθίσει και όπως τους είχαν τάξει, να χρησιμοποιούν και να αυγατίζουν την περιουσία τους και την επιρροή τους μέσα από τη δημόσια περιουσία που είναι οι συχνότητες, σήμερα πρέπει τουλάχιστον να κρυφτούν».

Οι απλήρωτοι επί 21 μήνες εργαζόμενοι του MEGA που το κράτησαν ανοιχτό και έφεραν ζεστό χρήμα στα ταμεία του, πάνω από 50 εκατομμύρια, σήμερα τους πετάνε στο δρόμο, τονίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Καλούμε όλους τους μετόχους, να σταματήσουν τα παιχνίδια τους σε βάρος των εργαζομένων του MEGA και αφού δεν έγινε “συνωστισμός” για διεκδίκηση των αδειών, όπως επαίρονταν και αφού δεν αυξήθηκε το τίμημα και αφού επιτέλους ήρθε και η νομιμότητα στην αδειοδότηση των καναλιών, άμεσα να ξεκινήσουν διαδικασίες ώστε να διεκδικηθεί η 7η άδεια, όπως προβλέπει ο νόμος» υπογραμμίζει επίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Επίσης, καλεί «την κυβέρνηση, που δικαιώθηκε από τη διαδικασία νομιμοποίησης, να μην αφήσει πίσω της θύματα. Να αναλάβει αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, ώστε να στηρίξει αυτούς τους εργαζόμενους στην πράξη, γιατί αυτοί δεν είναι οι υπεύθυνοι και δεν τους αξίζει να είναι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους τα θύματα» τονίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ.