Η μεγάλη επιτυχία του περασμένου κύκλου του «MasterChef» είχε να κάνει και με τη σωστή επιλογή παικτών και με τις κόντρες που είχαν δημιουργηθεί. Τα πράγματα, όμως, αποδεικνύεται ότι στο «MasterChef 3» είναι ακόμη πιο «σκληρά», καθώς οι παίκτες άρχισαν από πολύ νωρίς τις πισώπλατες μαχαιριές.

Στο χθεσινό επεισόδιο, η Ελίζαμπεθ -ως νικήτρια του τεστ δημιουργικότητας- κλήθηκε να πει ποιος θα είναι ο άλλος αρχηγός της ομαδικής δοκιμασίας. Η παίκτρια διάλεξε την Γιάννα και έτσι και οι δύο άρχισαν να επιλέγουν τους παίκτες για τις ομάδες τους. Η Ελίζαμπεθ διάλεξε πρώτο τον Αλέξανδρο, ο οποίος την συμβούλευε ποιον να επιλέξει.

Οι υπόλοιποι παίκτες δεν το άφησαν ασχολίαστο αυτό και μίλησαν για στρατηγική. Ο Χαράλαμπος, που ήταν στην ομάδα της Γιάννας, υποστήριξε πως η αρχηγός του διάλεξε αρκετούς ερασιτέχνες κάτι που ενόχλησε τους συμπαίκτες του, ενώ δήλωσε ότι υποβαθμίζει τον εαυτό του στην ομάδα που είναι. Η Άλκηστις, από την άλλη, είχε τα νεύρα της με τον Αλέξανδρο, υποστηρίζοντας πως έχει στρατηγική και χαρακτήρισε την Λιζ «πιόνι» του.