Έπειτα από την ήττα της μπλε ομάδας από την ομαδική δοκιμασία, οι παίκτες του team του «MasterChef 3» οδηγήθηκαν στην κουζίνα για να διεκδικήσουν την ασυλία.

Ο Τάσος, ήδη, είχε θέσει τον εαυτό του ως πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση, καθώς οι κριτές του είπαν πως ως αρχηγός έπρεπε να βγάλει τον πρώτο παίκτη. Έτσι, Χρήστος, Πάνος, Παντελής, Χαράλαμπος και Άλκηστις μπήκαν στην κουζίνα για να διεκδικήσουν την ασυλία.

Αρχικά, κλήθηκαν να καθαρίσουν πατάτες. Οι τρεις που θα έκαναν τα περισσότερα κιλά, θα περνούσαν στην επόμενη φάση. Χρήστος, Πάνος και Παντελής πέρασαν στην επόμενη φάση και στη συνέχεια έπρεπε να κόψουν τις πατάτες τουρνέ.

Από τη δεύτερη δοκιμασία νικητές βγήκαν ο Πάνος και ο Χρήστος, οι οποίοι στη συνέχεια κλήθηκαν να φτιάξουν διάφορες παρασκευές, όπως πατάτες τσιπς και σκορδαλιά. Ο αγαπημένος «Κρατς» του κοινού ή αλλιώς ο Χρήστος Μπάρκας εντυπωσίασε τους Σωτήρη Κοντιζά, Λεωνίδα Κουτσόπουλο, Πάνο Ιωαννίδη, κάνοντας το 4 στα 4 και παίρνοντας την πολυπόθητη ασυλία. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από τους συμπαίκτες του, όπως άλλωστε και από τους χρήστες του Twitter.