Είναι γνωστό ότι το προηγούμενο διάστημα για τον Ant1 ήταν αρκετά δύσκολο. Αποχωρήσεις, χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης σε πρότζεκτ που θεωρούνταν πολλά υποσχόμενα. Όμως, η τηλεόραση είναι μαραθώνιος και τα στελέχη του καναλιού του Αμαρουσίου ποτέ δεν εγκατέλειψαν τον αγώνα. 

Έτσι λοιπόν, το 2019 φαίνεται ότι έκανε καλό ποδαρικό στο σταθμό, που φαίνεται ότι βρίσκει το παλιό καλό του πρόσωπο. Εκτός της επιτυχημένης πρωινής ζώνης με το «Καλημέρα Ελλάδα» και το «Πρωινό» να κρατούν γερά τα ποσοστά και το κοινό τους, ο Ant1 μετρά κι άλλες επιτυχίες. 

Το τηλεπαιχνίδι «Ρουκ Ζουκ» με τη Ζέτα Μακρυπούλια, στις 15.00, σκαρφαλώνει πλέον στο 18-20%, ενώ η νέα άφιξη του «Κάτι ψήνεται» βοηθά στο να εμπλουτιστεί η μεσημεριανή ζώνη με πρωτογενές πρόγραμμα. 

Το μεγάλο στοίχημα, όμως, του καναλιού είναι η μυθοπλασία. Από τις αρχές της σεζόν, τα στελέχη πίστεψαν στις σειρές και, όπως αποδεικνύεται, έπραξαν ορθά. Το απογευματινό σίριαλ «Γυναίκα χωρίς όνομα», η «Επιστροφή» που προβάλλεται καθημερινά στις 20.45, η κωμική σειρά «Πέτα τη φριτέζα», έχουν βρει πλέον το δικό τους φανατικό κοινό και αυτό αποτυπώνεται στους πίνακες της Nielsen. 

Ενδεικτικά, τη σειρά «Πέτα τη φριτέζα», η οποία προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.45, την περασμένη εβδομάδα παρακολούθησαν κατά μέσο όρο και τις δύο ημέρες 1.045.485 τηλεθεατές. Τις ημέρες Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Ιανουαρίου τερμάτισε πρώτη στο δυναμικό κοινό «18-54», με μερίδιο τηλεθέασης και για τις δύο ημέρες 23,1%.  

Υψηλά τα ποσοστά, όμως, και για τη νέα κωμική σειρά «Μην Ψαρώνεις», η οποία ανήμερα της πρεμιέρας της, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, κατέγραψε στη ζώνη μετάδοσής της 25,5% στο δυναμικό κοινό «18-54». Το αντίστοιχο μερίδιο τηλεθέασης για τις γυναίκες άγγιξε το 27,4%, ενώ σε απόλυτο αριθμό τηλεθεατών την πρεμιέρα παρακολούθησαν συνολικά 1.195.196 τηλεθεατές. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με συμπληρωματικά στοιχεία, ο Ant1, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, τερμάτισε πρώτος με 16,3% στο δυναμικό κοινό «18-54» με έξι συνολικά προγράμματα να ξεπερνούν μερίδιο τηλεθέασης ύψους 20%. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα του σταθμού τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, όπου μέτρησε τηλεθέαση ύψους 17,8% στο δυναμικό κοινό τερματίζοντας ξανά πρώτος με επίσης έξι προγράμματα να καταγράφουν ποσοστά τηλεθέασης υψηλότερα του 20%.