Το μεσημέρι της Τρίτης, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο αποφάσισε, με 6 ψήφους υπέρ του κλεισίματος και 3 κατά, το Mega να τερματίσει τη λειτουργία του. Όπως γνωστοποιήθηκε, το βασικό επιχείρημα της ανεξάρτητης αρχής για την εν λόγω απόφαση ήταν το ότι το Mega λειτούργησε επί πολλά έτη ως ενημερωτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας, καθώς επίσης και το ότι δεν έλαβε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών.

Οι επόμενες ώρες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς από τη στιγμή που θα δημοσιευθεί η απόφαση του ΕΣΡ στη Διαύγεια, τίθεται σε ισχύ. Τότε, θα σταλεί στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η οποία με τη σειρά της θα ενημερώσει τη Digea για να κατεβάσει το σήμα του καναλιού.

Την ίδια στιγμή, πάντως, που η ανεξάρτητη αρχή διαλαλεί ότι οι ενέργειες αυτές αναμένεται να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση, οι εργαζόμενοι του Mega ετοιμάζονται να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως και οι μέτοχοι, Βαγγέλης Μαρινάκης, οικογένεια Βαρδινογιάννη και Ιβάν Σαββίδης

Αυτός είναι, ίσως, ο μοναδικός τρόπος προκειμένου να αποτραπεί, προς το παρόν, ο τερματισμός της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού, τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής από το ΣτΕ.

Να σημειωθεί ότι στις 4 Μαΐου 2018 θα εκδικαστούν και οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Ant1, Star και Σκάι, καθώς και της ΕΙΤΗΣΕΕ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών.