Ειδικότερα, απαντώντας σε σχόλιο του κ. Παπαδημητρίου ότι «η κυβέρνηση είναι πίσω από τις εξελίξεις», ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε να παραθέτει αριθμητικά στοιχεία με τους νεκρούς από τον κορονοϊό ανά εκατομμύριο κατοίκων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όταν έφτασε στους αριθμούς της Ελλάδας (125 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων), ο κ. Παπαδημητρίου τον διέκοψε ρωτώντας αν πανηγυρίζουν για τον αριθμό των νεκρών στη χώρα μας, η συζήτηση βγήκε «εκτός ελέγχου» και ο ίδιος ο υπουργός «εκτός εαυτού».

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι ενδεικτικός της έντασης:

Παπαδημητρίου: Πανηγυρίζετε τους νεκρούς;

Γεωργιάδης: Ναι, ότι είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο το πανηγυρίζουμε! Εσείς δεν ξέρω πώς πανηγυρίζετε στη ζωή σας.

Παπαδημητρίου: Να είμαι ζωντανός πανηγυρίζω.

Γεωργιάδης: Εγώ, ότι κυβερνάμε μια χώρα και είναι 12 φορές καλύτερη από Βέλγιο το πανηγυρίζω, ναι! Γιατί σώσαμε ανθρώπους, εντάξει;

Παπαδημητρίου: Πανηγυρίζετε 120 νεκρούς.

Γεωργιάδης: Σταματήστε την πτωματολογία. Κι εμείς πονάμε γι' αυτούς που πεθαίνουν. Η Ελλάδα μας τα πηγαίνει καλύτερα. Αυτή είναι η αλήθεια. Όλη μέρα γκρίνια και κατηγορίες.

Παπαδημητρίου: Κύριε υπουργέ, τι λέτε. Νομίζω κάνετε λάθος.

Γεωργιάδης: Μαζευτείτε λίγο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάτε στο 3%, θα πάτε στο -23%.

Εκεί παρενέβη ο παρουσιαστής της εκπομπής, Δημήτρης Οικονόμου λέγοντας ότι ο κ. Παπαδημητρίου είναι δημοσιογράφος και επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους. Λίγο αργότερα ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι δεν πανηγυρίζουν για τους νεκρούς αλλά για τα καλύτερα νούμερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.