Έχουν αποδείξει ότι δεν παρατούν τα όπλα, καθώς έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν το δικό τους κοινό όλα αυτά τα χρόνια. Τα στελέχη του Ant1 δουλεύουν με πυρετώδεις προετοιμασίες για το νέο πρόγραμμα, του οποίου βασικός άξονας θα είναι τα ριάλιτι σόου και τα παιχνίδια ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος. 

Η αρχή της νέας χρονιάς θα σηματοδοτηθεί από το «Nomads 2». Τα γυρίσματα θα γίνουν, αυτή τη φορά, στη Μαδαγασκάρη, ενώ οικοδεσπότες μάλλον θα είναι δύο άντρες. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου δεν θα βρεθεί στο team του ριάλιτι, καθώς δεν επιθυμεί να περάσει ένα μεγάλο μέρος της σεζόν στο εξωτερικό. Μιλώντας, μάλιστα, για τον Γρηγόρη, οι ιθύνοντες τον θεωρούν ένα από τα βασικά μέλη της οικογένειας του καναλιού και συζητούν μαζί του για μία πρωτοποριακή εκπομπή, για την οποία δεν διαρρέουν ακόμη πληροφορίες μέχρι να «κλειδώσει». 

Το «Ninja warrior» θα κάνει την πρώτη του επίσημη, το δεύτερο μισό της σεζόν. Θα αντικαταστήσει το «Nomads 2», καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι δράσης, το οποίο για 10 σεζόν μονοπώλησε το ενδιαφέρον του αμερικανικού τηλεοπτικού κοινού. Οι ιθύνοντες θεωρούν ότι μπορεί να κερδίσει ένα μεγάλο μερίδιο των τηλεθεατών και να «ανταγωνιστεί» ακόμη και το «Survivor 3» που πιθανότατα θα προβληθεί την ίδια περίοδο. 

Ο σταθμός του Αμαρουσίου θα βγάλει στον αέρα και το καθημερινό τηλεπαιχνίδι «Όσα γνωρίζει η πεθερά». Πέντε δυάδες, αποτελούμενες από νύφες και πεθερές, θα «αλλάζουν» κάθε εβδομάδα με τις πρώτες να μαγειρεύουν υπό την καθοδήγηση των δεύτερων και να σερβίρουν τα πιάτα τους στις υπόλοιπες συμμετέχουσες. 

Το «Beat buzzer», επίσης, είναι ένα καινούργιο πρότζεκτ που θα βγει στον αέρα από τον Οκτώβριο, με παρουσιαστή τον Γιώργο Μαυρίδη. Θα προβάλλεται μία φορά την εβδομάδα, με τους συμμετέχοντες (οι περισσότεροι από τους οποίους θα είναι επώνυμοι) να προσπαθούν να βρουν τον τραγουδιστή που ερμηνεύει τα κομμάτια που ακούνε. Τα έσοδα, μάλιστα, θα δίνονται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, με τον Γιώργο Μαυρίδη να συνεχίζει το σημαντικό έργο που ξεκίνησε από την περσινή σεζόν με το «Nomads». 

Το «Football Stories» θα συμπληρώσει το παζλ με τις νέες αφίξεις. Χρέη οικοδεσπότη θα αναλάβει ο Γιώργος Λέντζας, ένας από τους κολλητούς φίλους του Γιώργου Μαυρίδη, ο οποίος θα ταξιδεύει σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο για να παρακολουθεί τοπικά ντέρμπι. 

Με το «χάρτη» να ολοκληρώνεται σιγά σιγά για τον Ant1, σχετικά με τη ψυχαγωγία της νέας χρονιάς, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι απών είναι ο Γιώργος Λιάγκας. Ο παρουσιαστής, που έχει συμβόλαιο με το κανάλι, συζητά με τα στελέχη χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Όπως όλα δείχνουν, για το πρώτο μισό της σεζόν, θα μείνει εκτός τηλεόρασης με το μέλλον του να είναι αβέβαιο.