Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων αποτελεί τη ναυαρχίδα της ενημέρωσης για τον κάθε τηλεοπτικό σταθμό, ενώ οι σωστές επιλογές προσώπων και δημοσιογραφικών επιτελείων αποδεικνύονται «θησαυρός» για τις αποδόσεις στους πίνακες τηλεθέασης. Η αλλαγή της ώρας του δελτίου του Ant1 και η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Έλλης Στάη στις ειδήσεις του Epsilon δημιουργούν νέα δεδομένα στο χάρτη της βραδινής ενημέρωσης και προκαλούν συζήτηση. 

Συγκεκριμένα, από την περασμένη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, ο Νίκος Χατζηνικολάου έκατσε ξανά στην καρέκλα του κεντρικού παρουσιαστή ειδήσεων του καναλιού του Αμαρουσίου και καλησπέρισε το κοινό στις 19.30 και όχι στις 20.00, όπως πέρσι. Αυτό σημαίνει ότι ο άνκορμαν του Ant1 για μίση ώρα, περίπου, διασταυρώνει τα ξίφη του με τον Αντώνη Σρόιτερ και το δελτίο το Alpha, που ξεκινά στις 19.00 και διαρκεί έως τις 20.00. Στην πρώτη μάχη της Δευτέρας, ο Νίκος Χατζηνικολάου άγγιξε το 16,5% στο σύνολο και το 13% στο δυναμικό κοινό, ενώ ο Αντώνης Σρόιτερ δεν άφησε την πρωτιά ανεκμετάλλευτη σημειώνοντας 17,4% και 18,1%, αντίστοιχα. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η επιστροφή της Έλλης Στάη στα τηλεοπτικά δρώμενα, το επόμενο διάστημα. Η σιδηρά κυρία της ενημέρωσης θα αναλάβει το τιμόνι του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Epsilon, στις 19.00 πιθανότατα, με την άφιξή της να σημαίνει και το μοίρασμα της τράπουλας εκ νέου στους πίνακες τηλεθέασης.  

Γυναικεία υπόθεση τα δελτία των 20.00 
Η δεύτερη μάχη των κεντρικών δελτίων δίνεται στις 20.00, σε Star και Σκάι. Μάρα Ζαχαρέα και Σία Κοσιώνη βρίσκονται στο τιμόνι των δύο δελτίων, αντίστοιχα, με το κοινό να μοιράζεται. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, το δελτίο του Star συγκέντρωσε 13,3% στο σύνολο και 12,3% στο δυναμικό κοινό, ενώ τα νέα του Σκάι 14,6% και 9,6%, αντίστοιχα.

Όπως γίνεται αντιληπτό και από την περσινή σεζόν, η Μάρα Ζαχαρέα κερδίζει στους τηλεθεατές 18-54, ενώ η Σία Κοσιώνη στο σύνολο του κοινού.