Οι χαμηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης, που δεν θυμίζουν σε τίποτα τους προηγούμενους κύκλους, ο ανταγωνισμός με τα υπόλοιπα κανάλια, έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στα στελέχη του Σκάι για τη συνέχεια του «Survivor Ελλάδα-Τουρκία». 

Αν και αρκετοί από τους ιθύνοντες δεν είχαν πιστέψει από την αρχή το φετινό κύκλο και τις ελληνοτουρκικές μάχες, θεώρησαν ότι ο Ατζούν Ιλιτζαλί θα είχε κάτι παραπάνω στο μυαλό του. Τελικά, όμως, όπως αποδεικνύεται, οι τηλεθεατές γυρνούν την πλάτη στο παιχνίδι και οι άνθρωποι του σταθμού με τον Τούρκο παραγωγό αναζητούν λύσεις και ιδέες για να αλλάξει η ρότα. 

Το «Survivor» σημειώνει μη ικανοποιητική τηλεθέαση τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Τουρκία, με το «πλήγμα» να είναι διπλό και τα χαμένα λεφτά να φαίνεται ότι δεν είναι λίγα. Ειδικά, στην περίπτωση του Σκάι, ο μέσος όρος της ημέρας του καναλιού «κινδυνεύει» να πέσει ολοένα και περισσότερο, καθώς ο ανταγωνισμός των υπόλοιπων καναλιών («Τατουάζ»-Alpha, «MasterChef 3»-Star) είναι σκληρός. 

Έτσι, η παραγωγή του «Survivor Ελλάδα-Τουρκία» εξετάζει, για αρχή τουλάχιστον, την αλλαγή της σύνθεσης των ομάδων. Νέοι παίκτες έχουν αρχίσει να έρχονται, παλαιοί να φεύγουν, με το επόμενο διάστημα να αναμένονται περισσότερες εξελίξεις. Βέβαια, ακόμη δεν έχουν σκεφτεί να επιστρατεύσουν κάποιο δυνατό χαρτί της εγχώριας σόουμπιζ, με κάποια από τα στελέχη του Σκάι να θεωρούν ότι αυτή είναι η μόνη λύση που μπορεί να δοθεί. 

Σε περίπτωση που οι αφίξεις παικτών δεν φέρουν την «Άνοιξη» στους πίνακες τηλεθέασης, τότε το παιχνίδι θα πρέπει να αλλάξει ριζικά. Ο Ατζούν Ιλιτζαλί έχει ως ιδέα, αν δεν ανέβουν τα ποσοστά σε Ελλάδα και Τουρκία, το «Survivor» να χωριστεί στα δύο και να πάψει να αφορά στις δύο χώρες. Έτσι, θα γίνει «Survivor 3» και πιθανότατα θα μπουν και διάσημοι, ώστε οι ομάδες πάλι να γίνουν Μαχητές και Διάσημοι. 

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, η απόφαση θα πρέπει να έχει ληφθεί καθώς ο καιρός περνά και τα χρήματα που χάνονται στο βωμό της τηλεόρασης είναι πολλά!