Λίγα 24ώρα μετά το «κλείσιμο» του Mega, οι εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο διαδέχονται η μία την άλλη με το επόμενο διάστημα να προμηνύεται κρίσιμο και να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Η χθεσινή ανακοίνωση για εξαγορά του σταθμού Alpha από την εταιρία «Seilla Enterprise Limited», 100% θυγατρική της «Motor Oil», ιδιοκτησίας της οικογένειας Βαρδινογιάννη, προκάλεσε αίσθηση στους ανθρώπους των media, καθώς φαίνεται ότι μία σύμπραξη που ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα μετατρέπεται σε «ιερή συμμαχία». 

Δημήτρης Κοντομηνάς και Γιάννης Βαρδινογιάννης έχουν δώσει τα χέρια από το περασμένο καλοκαίρι και το πρώτο σκέλος της συνεργασίας τους αφορούσε στη μετακόμιση των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών του Alpha στις εγκαταστάσεις του καναλιού της Κηφισιάς, αλλά και στα γυρίσματα τηλεπαιχνιδιών του Star σε στούντιο δικαιωμάτων Κοντομηνά. 

Πλέον, όπως αποδεικνύεται μετά τη χθεσινή ανακοίνωση, η οικογένεια Βαρδινογιάννη επιθυμεί να μετατραπεί σε έναν από τους δυνατότερους παίκτες των media, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να διεισδύσει για τα καλά στα λημέρια του καναλιού της Κάντζας. 

Αν και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα που επενδύονται στον Alpha θα αξιοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών στην Παλλήνη Αττικής και την ενίσχυση της μυθοπλασίας (ένα κομμάτι του προγράμματος του Alpha που τη φετινή σεζόν σαρώνει, αποδεικνύεται χρυσωρυχείο για το σταθμό και σίγουρα μετά το τέλος του Mega έχει να διεκδικήσει κι άλλο μερίδιο τηλεθεατών), το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι «συνέργειες» με το Star τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων όσο και σε εκείνο του ανθρώπινου δυναμικού. 

Με το βλέμμα στη  2η φάση αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών
Η κίνηση-ματ του Βαγγέλη Μαρινάκη για διεκδίκηση της έκτης άδειας για τηλεοπτικό σταθμό, γενικού περιεχομένου, εθνικής εμβέλειας, ανοίγει το δρόμο για τη 2η φάση αδειοδότησης. Η αίτηση του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού στο ΕΣΡ, με την εγγυητική επιστολή των 3,5 εκατ. ευρώ, καθιστά υποχρεωτική τη δημοσίευση της προκήρυξης για τις δύο άδειες που απομένουν. 

Όπως όλα δείχνουν, η νέα αυτή προκήρυξη θα δημοσιευθεί ως τα μέσα του Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το διάστημα των 45 ημερών για την υποβολή των προτάσεων. Από τις αρχές του 2019, τα στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα πρέπει να ελέγξουν τις προτάσεις διεξοδικά, όπως συνέβη και στην προηγούμενη διαδικασία, και μέχρι και τον Απρίλιο θα έχουν χορηγηθεί οι άδειες. 

Παράλληλα, με όλα τα παραπάνω, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πάντως δεν χάνει χρόνο και στελεχώνει ήδη το νέο του σταθμό. Η πρώτη άφιξη στο δυναμικό του καναλιού, που βρίσκεται στα σκαριά, είναι εκείνη της Πόπης Τσαπανίδου. «Στην πρώτη της επίσημη κίνηση η Τηλεόραση της Alter Ego ανακοινώνει την συνεργασία της με την κα Πόπη Τσαπανίδου, στη διεύθυνση του τηλεοπτικού καναλιού. Με την πολυετή εμπειρία της σε ενημέρωση και ψυχαγωγία μέσα στη δημοσιογραφική της πορεία, η κα Πόπη Τσαπανίδου αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα και την αντικειμενικότητα του περιεχομένου του τηλεοπτικού εγχειρήματος της Alter Ego», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

Εν αναμονή της ταινιοθήκης
Εκτός των Γιάννη Βαρδινογιάννη και Δημήτρη Κοντομηνά, του Βαγγέλη Μαρινάκη, Θοδωρής Κυριακού, Ιβάν Σαββίδης και Γιάννης Αλαφούζος αναμένουν μεταξύ άλλων τις εξελίξεις για την ταινιοθήκη του Mega. 

Οι παίκτες, που αυτή τη στιγμή συμμετέχουν στο τηλεοπτικό τοπίο, λίγο ή πολύ, όλοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση των σειρών του πάλαι πότε μεγάλου καναλιού, καθώς όποιος τις διεκδικήσει θα εξασφαλίσει και την ανοδική του πορεία στους πίνακες της Nielsen. 

Όλοι οι καναλάρχες, λοιπόν, αναμένουν την ενημέρωση για τον πλειστηριασμό της ταινιοθήκης μέσω της διαδικασίας ειδικής διαχείρισης.