Σε τηλεοπτικές εποχές που μόνο σκληρές ανταγωνιστικά κρίνονται και δύσκολα υπάρχουν νικητές, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η μυθοπλασία είναι η μεγάλη κερδισμένη της σεζόν. Ο ΑNT1 και ο ALPHA βλέπουν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν εντυπωσιακά λόγω των σειρών τους και καταφέρνουν να τερματίζουν στις πρώτες θέσεις της απογευματινής ζώνης και της prime time. 

Έτσι, όπως ήταν αναμενόμενο, οι ιθύνοντες έχουν ήδη αποφασίσει ότι και την επόμενη σεζόν… οι σειρές θα είναι πρωταγωνίστριες στο πρόγραμμά τους. Συγκεκριμένα, ο ANT1 πόνταρε ιδιαίτερα φέτος στη μυθοπλασία και το κοινό τον ανταμείβει με υψηλά ποσοστά κάθε βράδυ. Είναι ήδη δεδομένο ότι τα σίριαλ «Πέτα τη φριτέζα» και «Μην ψαρώνεις» της βραδινής ζώνης, αλλά και το «Γυναίκα χωρίς όνομα» της απογευματινής θα πάρουν το «πράσινο φως» και του χρόνου. Όχι τυχαία, φυσικά, καθώς οι προαναφερθείσες σειρές ξεπερνούν ακόμη και το 20%, με το κοινό να αποδεικνύει ότι έχει καθηλωθεί με τις ιστορίες τους.

Στη λίστα με τις σειρές, την ερχόμενη χρονιά, θα προστεθούν και οι «Άγριες μέλισσες». Πρόκειται για ένα σίριαλ εποχής, που διαδραματίζεται στο θεσσαλικό κάμπο, με συντελεστές κάποιους από την ομάδα της μεγάλης φετινής επιτυχίας, της «Επιστροφής». Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα προβάλλεται καθημερινά, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι επαφές με ηθοποιούς. Το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη είναι από αυτά που έχουν ακουστεί.

Ο ALPHA είναι ένα κανάλι που έχει αποδείξει το πόσο αγαπά και στηρίζει τις σειρές.  Η πρόσφατη ανακοίνωση του τέλους του «Τατουάζ» σίγουρα εξέπληξε τους τηλεθεατές, καθώς αποτελεί τη μεγάλη επιτυχία του καναλιού της Κάντζας. Ενώ ο Ανδρέας Γεωργίου, η Βάνα Δημητρίου και η ομάδα τους ετοιμάζουν την επόμενη τους δουλειά και δεν έχουν καταλήξει στην τηλεοπτική στέγη που θα τους «φιλοξενήσει», τα στελέχη της Κάντζας  συζητούν σχετικά με το τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες τρεις επιτυχημένες σειρές, «Το σόι σου», «Έλα στη θέση μου», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». 

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τους ιθύνοντες να είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την απόδοση και των τριών, καθώς στη ζώνη μετάδοσής τους τερματίζουν πρώτες με υψηλά ποσοστά. Έτσι, αν όλα πάνε καλά, και οι τρεις σειρές θα συνεχίσουν την πορεία τους, σίγουρα με αλλαγές, αποχωρήσεις και νέες αφίξεις. 

Ακόμη, στον αέρα, τη νέα χρονιά, θα βγει και το σίριαλ «Κρατάς μυστικό». Η εν λόγω δουλειά προγραμματιζόταν να βγει στον αέρα στο β’ μισό της σεζόν, κάτι που τελικά δεν προχώρησε. Πιθανότατα θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. 

ΣΚΑΪ με «Λόγω τιμής» και σκέψεις για δύο ακόμη σίκουελ
Τα νέα επεισόδια της αγαπημένης σειράς «Λόγω τιμής», που σάρωσε τη δεκαετία του ’90 από τη συχνότητα του Mega, θα προβληθούν τη νέα χρονιά από τον ΣΚΑΪ. Τα γυρίσματα ξεκινούν σε λίγες ημέρες, ενώ φαίνεται ότι η σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και ανατροπές στους τηλεθεατές που αγάπησαν τόσο τη σειρά. 

Το εν λόγω deal του καναλιού του Φαλήρου και της ταλαντούχας κυρίας της μικρής οθόνης αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για το σταθμό να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και με τη μυθοπλασία, ένα εγχείρημα που μέχρι τώρα δεν του έχει πετύχει. 

Αν ευδοκιμήσει η συγκεκριμένη συνεργασία, τότε τα στελέχη του καναλιού του Φαλήρου ίσως βγάλουν στον αέρα νέα επεισόδια της σειράς «Κόκκινο δωμάτιο» και «Πολυκατοικία. Οι άνθρωποι του σταθμού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη κάνει συζητήσεις με τον Αλέξανδρο Ρήγα αναφορικά με το πρώτο σίριαλ, ενώ έχουν πάρει τα δικαιώματα της δεύτερης σειράς, του πρωτότυπου ισπανικού φορμάτ δηλαδή.