Ο χώρος της μικρής οθόνης σκληρός, ο ανταγωνισμός μεγάλος, οι ισορροπίες λεπτές, οι σχέσεις που δημιουργούνται συνήθως αποδεικνύονται παλάτια στην άμμο. Άνθρωποι της τηλεόρασης μπορεί να δημιούργησαν δυνατές φιλικές σχέσεις, όμως στην πορεία κατέληξαν να μην ανταλλάσσουν κουβέντα μεταξύ τους.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της Μαντούς Γαστεράτου και της Τζένης Μελιτά. Οι δύο ξανθιές τηλεπερσόνες, που έγιναν κολλητές φίλες στο «Πρωινό» του Ant1, έχουν κόψει κάθε επαφή και αυτό αποδείχθηκε όταν η Μαντώ δεν κάλεσε στο γάμο της τη Τζένη. «Θέλω να μου επιτρέψετε να πάρω λίγα δευτερόλεπτα. Γιατί θέλω να απαντήσω σε κάτι που αυτές τις ημέρες έχει γίνει μεγάλος ντόρος. Μιλάω για την απουσία της Τζένης από τον γάμο. Εγώ θέλω να πω πραγματικά, ότι όλες οι σχέσεις για να ανθίσουν και να χτιστούν θέλουν πολλή φροντίδα και πολλή αγάπη και από τις δυο τις πλευρές και όχι από τη μία. Επίσης θέλω να την ευχαριστήσω που μου ευχήθηκε δημόσια, μέσα από την εκπομπή της Ελένης Τσολάκη. Και πάλι καλά που υπάρχει και η ελληνική τηλεόραση που ενώνει τους ανθρώπους. Γιατί δεν ξέρω αν θα το έκανε καν. Αν θα μου εύχονταν…», είπε η Μαντώ Γαστεράτου ρίχνοντας τις σπόντες της στην πάλαι πότε φιλενάδα της. 

Από το γάμο του Σάκη Τανιμανίδη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έλειπε επίσης ο Γιώργος Μαυρίδης. Οι δυο άντρες, που διατηρούσαν χρόνια φιλικές σχέσεις και είχαν παρουσιάσει μαζί την εκπομπή του Alpha «World Party», είναι γνωστό ότι δεν έχουν καμία απολύτως επαφή. Οι φήμες τους θέλουν να διαφώνησαν για τα επαγγελματικά, ενώ κανείς από τους δύο ποτέ δεν έχει μιλήσει ανοιχτά και ξεκάθαρα για τους λόγους που τους οδήγησαν στην κατάσταση του σήμερα. Ο Γιώργος, σε συνέντευξη που είχε δώσει στο παρελθόν, είχε πει: «Αυτό που λέει μία παροιμία μην κάνεις δουλειές με φίλους, το θεωρώ λάθος. Καλό είναι να κάνεις δουλειές με φίλους γιατί όταν κάνεις μία δουλειά με φίλο τότε καταλαβαίνεις αν είναι ουσιαστικά φίλος… Αν ξεκινήσεις μία δουλειά με ένα φίλο και τελικά η φιλία μεταφράζεται στον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού τελικά δεν ήσουν ποτέ φίλος».

«Δεν ήθελα να ξανασυνεργαστώ με τους ίδιους ανθρώπους στον Alpha και μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Που είναι το κακό; Να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ούτε με την αρχισυντάκτρια ήθελα να ξαναδουλέψω, ούτε με την Μαρία ήθελα να ξαναδουλέψω. Είχα περάσει πολύ άσχημα, πολύ δύσκολα», έχει δηλώσει η Κατερίνα Καινούργιου για τη Μαρία Ηλιάκη, για μία γυναίκα που εκτός από επαγγελματικές διατηρούσαν και φιλικές σχέσεις. Η τελευταία, με τη σειρά της, έχει πει στον αέρα του «Πρωινού» του Ant1, που τότε ήταν μέλος, ότι όλη αυτή η ιστορία έχει καταντήσει «αηδία» και ότι δεν θα ήθελε να την συνεχίσει. Πλέον, και οι δύο έχουν αφήσει πίσω τους όλο αυτό το σκηνικό και προχωρούν μπροστά, χωρίς να μιλούν για το παρελθόν κι εκείνες τις στιγμές. 

Στο παρελθόν, οι φωτογραφίες τους από κοινές διακοπές στη Χαλκιδική έκαναν το γύρο του διαδικτύου και κοσμούσαν τα εξώφυλλα περιοδικών. Τα τελευταία χρόνια, όμως, ο Αντώνης Κανάκης και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ανταλλάσσουν «πυρά» και σπόντες, με τον παρουσιαστή των «Ράδιο Αρβύλα» να έχει αναφέρει, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, ότι ο Γρηγόρης δεν έχει επίπεδο με αυτά που παρουσιάζει. Ο Γρηγόρης, με τη σειρά του, χωρίς να θέλει να συνεχίσει τα παραπάνω, έχει δηλώσει: «Δεν κάνουμε την ίδια παρέα που κάναμε παλαιότερα, γιατί όταν σταματάς να είσαι εργένης και είσαι και σε απόσταση δεν βρίσκεσαι πάρα πολύ. Το αν υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ μας σε κάποια πράγματα που έβγαλα εγώ στον αέρα, αυτές είναι διαφωνίες που τις λύνεις μιλώντας».