Μετρούν πολλές δεκαετίες στην αρένα της TV και κάθε σεζόν κλείνει για εκείνους με θετικό πρόσημο. Αποτελούν σταθερές αξίες στο τηλεοπτικό χάρτη, για τα ονόματά τους ξεσπούν έριδες, εκείνοι όμως μένουν πιστοί στους σταθμούς που έχουν επιλέξει…. κάνοντας την επαγγελματική στέγη, οικογένεια.

Οι μακροβιότερες εκπομπές της εγχώριας μικρής οθόνης μπορεί να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά συνεχίζουν και φέτος να σαρώνουν στους πίνακες τηλεθέασης.

Μία από αυτές, το «Φως στο τούνελ» με τη μοναδική Αγγελική Νικολούλη στον Alpha. Η παρουσιάστρια έκανε πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή, για 24η σεζόν, φέρνοντας στο προσκήνιο μια πολύκροτη υπόθεση που συντάραξε την κοινή γνώμη, αλλά… και τους πίνακες τηλεθέασης.

Η πολυβραβευμένη εκπομπή ήταν η πρώτη επιλογή του τηλεοπτικού κοινού, στη ζώνη προβολής της, με ποσοστό 21,2%, αφήνοντας πέντε μονάδες πίσω τον ανταγωνισμό (ΣΚΑΪ: My style rocks). Το «Φως στο Τούνελ» ήταν πρώτο στη ζώνη προβολής του και στο δυναμικό κοινό 18-54, με τηλεθέαση που άγγιξε το 19,4%. Την εκπομπή παρακολούθησαν συνολικά 524.000 τηλεθεατές, ενώ 1.398.000 τηλεθεατές έστω για 1 λεπτό.

Αποδεικνύεται σε μαχήτρια της τηλεόρασης, καθώς τις τελευταίες σεζόν μπορεί να αλλάζει ημέρα και ώρα προβολής αλλά η τηλεθέασή της παραμένει στην κορυφή. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου με το «Πάμε Πακέτο» του Alpha, που φέτος μετακόμισε στη ζώνη του Σαββάτου, προσπαθεί εδώ και 14 χρόνια να φέρει κοντά ανθρώπους που η ίδια η ζωή απομάκρυνε, συγκινώντας και καθηλώνοντας το κοινό.

«Η διαπίστωσή μου για το “Πακέτο” είναι ότι τελικά έχει μεγάλες αντοχές. Είναι φτιαγμένο από ισχυρά και ανθεκτικά υλικά. Από ατσάλι», έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή της. Τα λόγια της οικοδέσποινας αποδεικνύονται αληθινά, καθώς οι μετρήσεις στους πίνακες της Nielsen, στην πρεμιέρα, έδειξαν 21,9% και 15,8% σε σύνολο και δυναμικό, την ίδια στιγμή που οι ειδήσεις και το «Στην υγειά μας ρε παιδιά» του Σκάι συγκέντρωσαν 15,9% και 10,8%.

Από αυτή τη μικρή, μεν, σημαντική, δε, λίστα, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Γιώργος Παπαδάκης. Η μακροβιότερη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση είναι το «Καλημέρα Ελλάδα» του Ant1, που διανύει την 28η σεζόν της και συνεχίζει να τερματίζει πρώτη στη ζώνη μετάδοσής της, με ποσοστά που ξεπερνούν και φέτος 26%. Το ενημερωτικό αυτό πρότζεκτ, για την ιστορία, βγήκε στον αέρα στις 28 Απριλίου του 1992 και έκτοτε κρατά συντροφιά στο κοινό του, καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Με τον κεντρικό παρουσιαστή να παραμένει στη θέση του όλα αυτά τα χρόνια, εντύπωση προκαλεί το ότι από το πλευρό του ως συμπαρουσιαστές και ως συνεργάτες έχουν περάσει πολλοί και αξιόλογοι δημοσιογράφοι, όπως η Μαρία Μπακοδήμου, η Τατιάνα Στεφανίδου, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, ο Γιώργος Βαρεμένος, ο Γιώργος Αυτιάς και ο Στρατής Λιαρέλης.