Η μεταγραφή της στο Open συζητήθηκε ιδιαίτερα, όπως και τα μη ικανοποιητικά ποσοστά το δελτίου ειδήσεων που έχει αναλάβει. Η Έλλη Στάη, όμως, έχει μάθει να μην τα παρατά και επιστρέφει σε ένα ρόλο μέσα από τον οποίο έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό. 

Η σιδηρά κυρία της ενημέρωσης θα παρουσιάσει το talk show «OPEN Mind», από την Πέμπτη 4 Απριλίου και κάθε Πέμπτη, στις 23.00, θέλοντας να αναδείξει όλες τις πτυχές της πολιτικής επικαιρότητας, σε μια προεκλογική περίοδο, η οποία αναμένεται εξόχως ενδιαφέρουσα και εκρηκτική.   

Φιλοξενώντας ένα ευρύ φάσμα καλεσμένων, πολιτικούς αλλά και προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους, η Έλλη Στάη επιστρέφει σε μια ζώνη στην οποία έχει διαγράψει μια μακρά πορεία με μεγάλες επιτυχίες, ανοίγοντας διάλογο με τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στις εξελίξεις.

Στο εντυπωσιακό και πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα σκηνικό της εκπομπής, θα φιλοξενεί όχι μόνο πολιτικές συνεντεύξεις, που θα φέρουν την ανεξίτηλη σφραγίδα της, αλλά και  ανθρώπους που αφήνουν το στίγμα τους σε όλους τους χώρους δράσης τους, από τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, μέχρι τις επιστήμες και την επιχειρηματική ζωή.