Καταφέρνει να συζητιέται πολύ πριν την προβολή του και να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Το «Survivor» έχει ήδη προκαλέσει για το φετινό του κύκλο, καθώς θα αφορά σε αγώνες μιας ελληνικής και μιας τουρκικής ομάδας, που θα λαμβάνουν χώρα στον Άγιο Δομίνικο. 

Απόψε, το ριάλιτι επιβίωσης του Σκάι ήρθε η στιγμή να επιστρέψει, στις 21.00, μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη. Το παιχνίδι θα προβάλλεται παράλληλα με την Τουρκία, με τον Ατζούν Ιλιτζαλί να αναλαμβάνει χρέη οικοδεσπότη -εκτός από παραγωγού- για το τουρκικό δίκτυο. 

Φέτος, οι αλλαγές στο πρότζεκτ είναι αρκετές και πολύ σημαντικές. Το «Survivor» θα βγαίνει στον αέρα από το Σάββατο έως και την Τετάρτη, ενώ σε κάθε επεισόδιο το κοινό θα παρακολουθεί αγωνίσματα ανάμεσα στις δύο χώρες με έπαθλα την άνεση, το φαγητό και την επικοινωνία. Παράλληλα, θα αυξηθούν και τα ατομικά αγωνίσματα, που θα είναι σχεδόν καθημερινά. 

Κάθε Τρίτη θα μεταδίδεται το αγώνισμα της ασυλίας και η χαμένη ομάδα θα πρέπει να επιλέγει τρεις υποψηφίους προς αποχώρηση. Θα ακολουθεί η ψηφοφορία, στην οποία θα ψηφίζουν μόνο οι τηλεθεατές από τη χώρα της ομάδας με τους προτεινόμενους παίκτες. Το επεισόδιο της αποχώρησης θα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη και στο συμβούλιο του νησιού θα παρευρίσκονται και οι δύο ομάδες. 

Η πρώτη διαρροή
Πριν την προβολή του πρώτου επεισοδίου, υπάρχει ήδη διαρροή που αναφέρει ότι οι παραλίες όπου θα μένουν οι παίκτες είναι ιδιαίτερα αφιλόξενες, κάτι που θα δυσκολέψει την διαμονή στο νησί.

Το πρώτο έπαθλο του «Survivor», μάλιστα, φαίνεται ότι θα  είναι μια έτοιμη καλύβα  με όλες τις ανέσεις, την οποία θα πάρει η ομάδα που θα κερδίσει αναγκάζοντας έτσι τους αντιπάλους της να δημιουργήσουν από την αρχή το «σπίτι» τους.

Οι παίκτες και οι σκέψεις για νέες αφίξεις
Ντέμη Τσαγανού, Αφροδίτη Σκαφίδα, Νάντια Μαυρουδέα, Ρία Κολοβού, Ιουλιέτα Κίτρινου και Δήμητρα Βαμβακούση είναι οι Ελληνίδες γυναίκες συμμετέχουσες, ενώ το εγχώριο team συμπληρώνουν οι άντρες Σπύρος Γουρδούπης, Νίκος Κοσμάς, Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Μαργαρίτης, Κυριάκος Πελεκάνος και Τόνι Σταυράτης.

Τα κριτήρια επιλογής των παικτών αποδεικνύονται ότι είναι αθλητικά και μόνο. Κανείς από την ομάδα δεν είναι επώνυμος και εκπρόσωπος της εγχώριας σόουμπιζ, αντίθετα γυναίκες και άντρες ασχολούνται με αθλήματα και τα σωματικά τους προσόντα προδίδουν ότι οι μάχες στο στίβο μάχης με τους Τούρκους αντιπάλους τους θα είναι μεγάλες. 

Αξίζει, όμως, να αναφερθεί ότι υπάρχουν σκέψεις να προστεθούν στη διάρκεια του «Survivor» και κάποιοι επώνυμοι. Αυτό θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση του κόσμου, από την τηλεθέαση δηλαδή.