Η είδηση της λήξης της συνεργασίας του Μένιου Φουρθιώτη και του Open κάνει, από το πρωί, το γύρο του διαδικτύου και σχολιάζεται στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Η δικαστική τους διαμάχη, που κρατούσε αρκετούς μήνες, είχε απασχολήσει άλλωστε, καθώς εδώ και καιρό ήταν γνωστό ότι η νέα διοίκηση δεν επιθυμούσε τον παρουσιαστή στο δυναμικό του. 

Μπορεί, μέχρι αυτή τη στιγμή, ο Μένιος να μην έχει σχολιάσει την εν λόγω εξέλιξη, όμως φαίνεται ότι έχει ήδη σκεφτεί τα επόμενά του βήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη σκέπτεται να μετακομίσει στο Νέο Κανάλι, πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Φίλιππος Βρυώνης. Η σχέση των δύο αντρών έχει περάσει από 40 κύματα, αφού την εποχή που ο Βρυώνης ήταν ιδιοκτήτητης του Epsilon, ο Μένιος είχε αναλάβει χρέη εμπορικού διευθυντή και παρουσιαστή με τον επιχειρηματία να τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια. 

Η μετέπειτα απόφαση, όμως, του Μένιου να παραμείνει στο Open διατάραξε τη μεταξύ τους επαφή, ενώ το τελευταίο διάστημα οι δυο τους έχουν συμφιλιωθεί με τον παρουσιαστή να έχει αγοράσει και το ραδιοφωνικό σταθμό Party FM από τον Βρυώνη. 

Αν τελικά ισχύσει το παραπάνω σενάριο, ενδιαφέρον θα έχει το αν η ομάδα του θα τον ακολουθήσει ή θα παραμείνει στο Open, αναζητώντας θέση σε άλλες εκπομπές. 

Η ανακοίνωση του Open για τη λήξη της συνεργασίας & τα όσα είπε η Κατερίνα Καινούργιου

«Δυνάμει της σχετικής δικαστικής απόφασης η συνεργασία του OPEN με τον κ. Μένανδρο Φουρθιώτη διακόπτεται οριστικά και ως εκ τούτου από εδώ και πέρα παύει τελεσίδικα η μετάδοση των εκπομπών του», ανέφερε η ανακοίνωση του καναλιού. 

Λίγα λεπτά αργότερα, η Κατερίνα Καινούργιου, μέσα από την εκπομπή της «Ευτυχείτε», είπε: «Όπως σας είπε πριν το διαφημιστικό διάλειμμα, έχουμε μια τηλεοπτική είδηση – βόμβα. Αφορά στο κανάλι μας το OPEN. Και επειδή θέλουμε να τα μοιραζόμαστε όλα μαζί σας, θα σας τα μεταφέρουμε αυτή τη στιγμή, μιας και βγήκε και επίσημη ανακοίνωση από το κανάλι. Επίσημα ανακοινώνεται η λήξη της συνεργασίας με τον Μένιο Φουρθιώτη και την εκπομπή Αποκαλυπτικά». 

«Το κανάλι ενημέρωσε τον παρουσιαστή τον Απρίλιο ότι δεν θέλει να συνεχίσει τη συνεργασία του, καθώς έληγε το συμβόλαιο του τον Ιούλιο. Ο Μένιος Φουρθιώτης βρέθηκε στα δικαστήρια και έκανε ασφαλιστικά μέτρα και το δικαστήριο εξέδωσε μια προσωρινή διαταγή μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα. Σήμερα λοιπόν έχουμε την οριστική απόφαση. Δικαιώνει το OPEN και λήγει και επίσημα η συνεργασία του παρουσιαστή με το κανάλι», ανέφεραν δημοσιογράφοι της εκπομπής.