Το «μαύρο» στο Mega τάραξε τα νερά του τηλεοπτικού και μιντιακού κόσμου, άλλαξε τις ισορροπίες και σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης. Η τράπουλα μοιράστηκε ξανά και αναμένεται να προκληθούν κι άλλες ανακατατάξεις καθώς το επόμενο διάστημα θα γίνει γνωστό ποιος επιχειρηματίας θα κερδίσει με το «χρηματικό σπαθί» του την πολυπόθητη ταινιοθήκη. 

Η Τηλέτυπος, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και αυτή την περίοδο συνεχίζεται η διαδικασία αναλυτικής καταγραφής της ταινιοθήκης της. Αν και πολλοί θα θεωρούσαν ότι πρόκειται για μία εύκολη διαδικασία, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα δικαιώματα μπορεί να ανήκουν στην Τηλέτυπος ΑΕ, όμως ορισμένοι δημιουργοί των σίριαλ είχαν υπογράψει συμφωνίες για την απόδοση συγκεκριμένων ποσοστών από την επανάληψη των σειρών.

Ο πολυπόθητος πλειστηριασμός της προαναφερθείσας, όπως και του σήματος του Mega και αρχειακού υλικού (σ.σ. δελτία ειδήσεων, συνεντεύξεις προσωπικοτήτων, δημοσιογραφικές ενημερωτικές εκπομπές) και κάποιων ακινήτων, αναμένεται να γίνει στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου. Όσον αφορά στο ποσό που θα συγκεντρωθεί; Όπως αναφέρουν άτομα που γνωρίζουν από τέτοιου είδους παραδείγματα, η αξία μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 20 εκατομμύρια ευρώ. 

Σίγουρα, η απόκτηση της ταινιοθήκης είναι ζωτικής σημασίας για την τηλεοπτική αγορά αλλά και για τον επιχειρηματία που θα την αποκτήσει, καθώς θα καταφέρει εύκολα να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα. Λόγος, άλλωστε, που οδηγεί τους περισσότερους ισχυρούς άνδρες των media να κοιτούν με θετικό μάτι τις σειρές και τις ταινίες του Mega. 

Δύο από τους πρώην μεγαλομετόχους, Ιβάν Σαββίδης και Βαγγέλης Μαρινάκης, σίγουρα θα κάνουν τις δικές τους προσφορές. Ο ομογενής επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Open έχει θέσει ως στόχο να κάνει το κανάλι του το νέο Mega, καλύπτοντας το κενό που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες. Και μπορεί μέχρι στιγμής οι μετρήσεις της Nielsen να μην είναι με το μέρος του, όμως οι δραματικές και κωμικές σειρές του πάλαι πότε μεγάλου καναλιού θα αποτελέσουν ένα βήμα προς την κορυφή. 

Την ίδια αξία έχει η ταινιοθήκη και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που έχει καταθέσει φάκελο για την έκτη άδεια γενικού περιεχομένου και από το επόμενο διάστημα το νέο του κανάλι θα εκπέμπει (σ.σ. για αρχή τουλάχιστον) διαδικτυακά. Σε αυτό το νέο εγχείρημα, τα εν λόγω σίριαλ θα αποτελέσουν μία εξαιρετικά καλή αρχή. Πληροφορίες, βέβαια, θέλουν τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού να «χτυπάει» και το εμπορικό σήμα. 

Οι προθέσεις του Θοδωρή Κυριακού του Ant1 είναι, επίσης, γνωστές. Στο επιχειρηματικό πλάνο του προέδρου του καναλιού του Αμαρουσίου φιγουράρει, εδώ και καιρό, η σκέψη για την απόκτηση της ταινιοθήκης του Mega. Ο Στρατής Λιαρέλης, ένα από τα κορυφαία στελέχη του καναλιού, να σημειωθεί, έχει μιλήσει ανοιχτά για το εν λόγω θέμα. 

Κύκλοι αναφέρουν ότι η προαναφερθείσα λίστα θα συμπληρωθεί από τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο ιδιοκτήτης του Σκάι έχει κερδίσει το στοίχημα της ψυχαγωγίας τις τελευταίες σεζόν, εκτός από αυτό της ενημέρωσης, ενώ προσπαθεί να κάνει κάποιες φιλότιμες προσπάθειες και στη μυθοπλασία. Η πρόσφατη συνεργασία του με τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου για τα νέα επεισόδια της σειράς «Λόγω Τιμής», μιας δουλειάς που αγαπήθηκε από το Mega, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος και για μελλοντικές «επενδύσεις» στη μυθοπλασία και -γιατί όχι- για την απόκτηση της ταινιοθήκης.