Ανοιχτή πρόσκληση, μέσα από τον ιστότοπό του, απηύθυνε το ΕΣΡ στους ενδιαφερόμενους για τις δύο εναπομείνασες τηλεοπτικές άδειες. Συγκεκριμένα, το Εθνικό Συμβούλιο καλεί, σήμερα, στις 10 π.μ., στα γραφεία του, όσους επίδοξους καναλάρχες το επιθυμούν για μία πρώτη διερεύνηση των προθέσεων τους. 

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στο πλαίσιο της προκήρυξης 1/2019 για τη χορήγηση δύο (2) αδειών παρόχων ενημερωτικού γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας, με ανάρτηση στον ιστότοπό του http://www.esr.gr καλεί τους ενδιαφερόμενους, αν το επιθυμούν, να προσέλθουν στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για παρουσίαση του ειδικού καταλόγου των προς υποβολή δικαιολογητικών την Παρασκευή 8.2.2019 και ώρα 10 π.μ.», ανέφερε η ανακοίνωση. 

Μέχρι αυτή την ώρα, ο μόνος που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος από τον περασμένο Οκτώβριο έχει καταθέσει φάκελο για να διεκδικήσει άδεια γενικού περιεχομένου. Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το αν μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου, που είναι και η καταλυτική ημερομηνία για αιτήσεις, θα υπάρξει κάποιος ακόμη φάκελος εκτός του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού. Αν, μάλιστα, υπάρξουν περισσότεροι από δύο επίδοξοι καναλάρχες, το ΕΣΡ θα προχωρήσει σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ.