Το πρώτο μισό της τηλεοπτικής σεζόν ολοκληρώνεται επίσημα σε λίγες ημέρες, με την εκπνοή του 2018. Οι ιθύνοντες των καναλιών κάνουν τον απολογισμό τους και οι νικητές έχουν κάθε λόγο να νιώθουν ικανοποιημένοι, που ανταπεξήλθαν στο σκληρό ανταγωνισμό. 

Ο Σκάι είναι, χωρίς αμφιβολία, ο πρωταγωνιστής αυτής της περιόδου, δίνοντας παράλληλα πολλές υποσχέσεις στους τηλεθεατές και για το μέλλον. Το κανάλι του Φαλήρου κατάφερε να δημιουργήσει μία δυνατή καθημερινή, πρωινή ζώνη με τις εκπομπές «Σήμερα», «Αταίριαστοι» και «Μαζί σου» να «κοντράρουν» τους αντιπάλους και να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος.  

Ο Δημήτρης Οικονόμου και η Μαρία Αναστασοπούλου «κονταροχτυπιούνται» με τον Γιώργο Παπαδάκη του Ant1 -πολλές φορές κερδίζοντας και την πρωτιά-, το δίδυμο των «Αταίριαστων» αφήνει πίσω τις ψυχαγωγικές εκπομπές των υπόλοιπων καναλιών και, όπως αποδεικνύεται, το στοίχημα της ενημέρωσης έχει επιτευχθεί και με το παραπάνω. 

Η Τατιάνα Στεφανίδου, επίσης, που αποτέλεσε τη μεγάλη άφιξη της σεζόν για το σταθμό, μπορεί να ξεκίνησε με μέτριες αποδόσεις, όμως μπόρεσε να τερματίζει στην πρώτη θέση, στη ζώνη μετάδοσής της, δείχνοντας ότι αυτό που θέλει πάντα το κατακτά. 

Ο σταθμός στάθηκε με το κεφάλι ψηλά και στην prime time με τα σόου «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και «Voice» -που ολοκλήρωσαν την πορεία τους- να χαρίζουν επίσης υψηλά ποσοστά.  Υψηλά ποσοστά σε μία ζώνη που πρωταγωνιστούν δυνατοί αντίπαλοι, όπως οι σειρές του Alpha, το ριάλιτι μόδας «Greece’s Next top model» του Star. 

Η προαναφερθείσα επιτυχημένη πορεία του Α’ μισού της σεζόν δημιουργεί το καλύτερο υπόβαθρο για να συνεχίσουν τα στελέχη του Σκάι να δουλεύουν σκληρά και να προετοιμάζουν τα προγράμματα των επόμενων μηνών. 

Το νέο πρόγραμμα 
Ο Φλεβάρης αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Σκάι. Ο νέος κύκλος του «Survivor» θα βγει στον αέρα με στόχο να σαρώσει και πάλι, με τον Τούρκο παραγωγό Ατσούν Ιλικάλι να έχει αποφασίσει ότι το παιχνίδια θα είναι ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Ο Σάκης Τανιμανίδης θα βρεθεί και πάλι στη θέση του παρουσιαστή, ενώ η ομάδα των Ελλήνων παικτών –θα περιλαμβάνει επώνυμους και ανώνυμους- θα ανταγωνίζεται στο στίβο μάχης ομάδα Τούρκων συμμετεχόντων. 

Πρώτη επίσημη θα κάνει και το ριάλιτι σχέσεων «Power of love» με τη Μαρία Μπακοδήμου. Την περασμένη σεζόν, συζητήθηκε, σχολιάστηκε, όμως η επιτυχία του οδήγησε τα στελέχη στην απόφαση να βγάλουν και δεύτερο κύκλο. 

Η μεγάλη έκπληξη, βέβαια, αφορά στον Αντώνη Κανάκη. Η παρέα από τη Θεσσαλονίκη ανήκει, πλέον, στο δυναμικό του Σκάι και μέσα στο Φεβρουάριο θα κάνουν πρεμιέρα οι εκπομπές «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο». Η συμφωνία αυτή φαίνεται ότι θα φέρει, επίσης, πρωτιές στο κανάλι καθώς ο παρουσιαστής με το team του έχουν αποδείξει ότι έχουν το δικό τους φανατικό κοινό, που «καθηλώνεται» για τη σάτιρά τους. 

Στην οικογένεια του Σκάι ανήκει και η σειρά «Λόγω Τιμής». Τα νέα επεισόδια, που φέρουν την υπογραφή της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, θα προβληθούν μέσα από το σταθμό, με τα στελέχη να κάνουν μία πολλά υποσχόμενη επένδυση στη μυθοπλασία.