Δέκα μήνες μετά το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου, το «Nomads» επέστρεψε το βράδυ της Πέμπτης, στις 20.45, μέσα από τη συχνότητα του Ant1, ανανεωμένο, με πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρσι, έτοιμο να ριχτεί στην αρένα της τηλεθέασης.

Το ριάλιτι επιβίωσης του καναλιού του Αμαρουσίου, φέτος, εκτυλίσσεται στη Μαδαγασκάρη, έχει δύο και όχι τρεις ομάδες, τους Λεμούριους (κόκκινο) και τους Κροκόδειλους (μπλε), οι οποίες μάλιστα είναι ανάμικτες και αποτελούνται από επωνύμους, αθλητές και κοινούς θνητούς.

Η μεγαλύτερη αλλαγή, όμως, αφορά στους οικοδεσπότες, καθώς την περσινή σεζόν χρέη παρουσιαστή είχε αναλάβει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ενώ φέτος ο Σάββας Πούμπουρας με «βοηθό» τον Γιώργο Λέντζα. Χωρίς να τίθεται θέμα σύγκρισης, καθώς ο Γρηγόρης είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ελληνική τηλεόραση και στα ψυχαγωγικά πρότζεκτ και σίγουρα η απουσία του είναι αισθητή, ο Σάββας κατάφερε να σταθεί επάξια στη θέση που έχει αναλάβει.

Eνδιαφέρουσα αποδεικνύεται και η επιλογή των παικτών, καθώς οι εντάσεις εμφανίστηκαν από το πρώτο επεισόδιο, γεγονός που παίζει το ρόλο του σε ένα τέτοιους είδους ριάλιτι.

Παρά τα παραπάνω, ωστόσο, οι τηλεθεατές απέδειξαν ότι δεν «τρελαίνονται» πλέον για τα «ίδια και τα ίδια» ριάλιτι. Χαρακτηριστικά, το «Nomads-Μαδαγασκάρη» σημείωσε 16,8% στο σύνολο και 17% στο δυναμικό κοινό, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η περσινή πρεμιέρα είχε συγκεντρώσει 27,6% και 36,6% αντίστοιχα.

Με τα νούμερα να μιλούν από μόνα τους, το «Nomads» έχει να ανταγωνιστεί δυνατούς παίκτες στην prime time, ειδικά το βράδυ της Πέμπτης, και η μάχη θα είναι δύσκολη υπόθεση. Χθες, οι σειρές του Alpha έδειξαν πάλι τη δυναμική τους, με το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», από τις 21.00 έως και τις 21.50, να φτάνει το 18,5% στο σύνολο και το 18,3% στους τηλεθεατές 18-59. Το «Τατουάζ», που κράτησε συντροφιά από τις 21.50 μέχρι τις 23.50, στο κοινό του Alpha, έκανε 23,9% και 23,2%.

Από τους κερδισμένους και το σόου του Σκάι, «Voice». Από τις 21.00 έως και τις 00.30, άγγιξε το 23,2% στο σύνολο και το 22,8% στο δυναμικό, τερματίζοντας πρώτο στο εν λόγω κοινό.